Издвајамо Србија

ШЕШЕЉ: Војвода Ђујић је хтео насилно да смени Милошевића! ЂУЈИЋ се извинио Србима што је Шешеља именовао војводом!

Лидер радикала, др Војислав Шешељ, гостујући на ТВ Хепи у емисији код Миломира Марића, поновио је своје тврдње о његовом сукобу са покојним четничким војводом Момчилом Ђујићем

Он каже да је Ђујић хтео насилно да сруши Слободана Милошевића са власти, те да је зато и настао сукоб између њих двојице.
Подсећамо, Шешељ је о овоме говорио и у Хашком трибуналу, истичући да га је војвода Ђујић практично наговарао да у Србији отпочне грађански рат.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Шешељ је и сада поновио да му је Ђујић својевремено послао као свог својеврсног изасланика Милоша Прицу, садашњег амбасадора БиХ при Уједињеним Нацијама, али да је одбио да сарађује са њим, као и да је касније Прица успоставио сарадњу са Биљаном Плавшић.

– Питај Плавшићку док је жива да ти то потврди и исприча – рекао је Шешељ, гостујући на ТВ Хепи, Миломиру Марићу.

У српској јавности се Шешељ често оптужује за издају идеје српског патриотизма због свог сукоба са војводом Ђујићем, међутим, испоставља се да је Шешељ поступао одговорно и заправо спречио братоубилачко крвопролиће у Србији.

Погледајте шта је све Шешељ рекао о сукобу са Ђујићем и тадашњим политичким околностима у Србији:

https://youtu.be/Kbj1V90cE_A

Подсетимо, војводску титулу Шешељ је добио на Видовдан, 28. јуна 1989. године од у то време најстаријег војводе Момчила Ђујића због „нарочитих заслуга у борби за српски национални интерес“.

Шешељ је био први који је титулу добио у мирнодопском периоду. Девет година касније, 9. децембра 1998. године, Ђујић му је одузео чин у војводе.

Не би требало заборавити и да је Ђујић затражио опроштај од српског народа за „учињену грешку приликом именовања Војислава Шешеља за четничког војводу“.

Он је рекао да је „обрисао Војислава Шешеља из свих српских четника“ и да му одузима чин војводе због тога што је „постао верни сапутник, сарадник и саучесник Слободана Милошевића“.

Овако је војвода Ђујић говорио о Дражи Михаиловићу!!!

 

 

Извор: Комерсант.рс / Информер.рс