Издвајамо Русија

БЛИЗАК САРАДНИК ПРЕДСЕДНИКА РФ ОТКРИО: Путин није подржао „СРПСКУ ЛИСТУ“, нити је споменуо, то су БЕСРАМНЕ ЛАЖИ!

Фото: Јутјуб

Упитан да прокоментарише саопштење странке о подршци Србима у влади Косова, председник Одбора за међународне односе Јединствене Русије Константин Петриченко рекао је да се ради о неистини и бесрамној лажи, преносе руски медији…

”Јединствена Русија, као и председник Владимир Путин, никада нису споменули ‘Српску листу’, нити охрабривали сарадњу са представницима нелегалних косовских институција, на чијем челу се налазе лица оптужена за ужасне злочине, то су потпуне лажи”, рекао је Петриченко.

Он је истакао да је ”принципијални став Русије, да нигде не сарађује са терористима”, као и ”да је тема, као и фокус јучерашњег састанка била подршка декларацији којом се формира јединствен културни простор Срба, за шта Београд има апсолутну подршку Москве. ”

”Ми смо као држава имали додира са терористима, то се коси са свим за шта се залажемо, ни када је Русија била на ивици опстанка, нисмо помишљали о таквим компромисима. Изразили смо жељу за развијањем билатералне сарадње, али никада нисмо ни помишљали о подршци властима у Приштини, наша подршка се односи на власти у Београду и српски народ. То је већ виђен модел рада појединих медија, нарочито на Западу, жао ми је што и ви имате такве нелагодности. Јединствена Русија је подржала иницијатуву председника Вучића, али то се односи само на верска, језичка и културна питања, надамо се успешном деловању Срба у успостављању пуног суверенитета, никако његовом даљем разбијању”, рекао је Петриченко.

Најаве о подршци ”Српској листи” прокоментарисао је и секретар Генералног савета Сергеј Неверов, који је рекао да се званичној веб-презентацији ”Јединствене Русије” налази спорно саопштење, али у коме се јасно види да нема говора о подршци сарадњи са косовским институцијама, већ се потенцира на очувању суверенитета и побољшавању сарадње Србије (са КиМ) и Русије.

”Ову срамотну и нетачну изјаву да Јединствена Русија или председник подржавају некаква ‘настојања Српске листе да се делујући у приштинским институцијама избори за права и побољшање положаја српског народа на Косову и Метохији’ пренели су поједини медији, она, међутим, нема утемељења у истини у шта се можете лично уверити. Став Владимира Владимировича о терористима је добро познат, у осталом он се о томе више пута изјаснио”, истако је Неверов.

Он се осврнуо на понашање медија у Србији, критикујући помпезне наслове и нетачна тумачења у којима се наводи да Путин подржава формирање владе на чијем челу се налази Рамуш Харадинај.

”Јасно је да се ради о неистини. Ми наравно подржавамо дијалог и српски народ на Косову, али не и сарадњу са терористима који се налазе на Интерполовој потерници. Нажалост, није нам познато због чега су објављени само поједини делови саоштења наше партије, наша подршка је увек била отворена и ми сарађујемо са многим партијама на Балкану, новинари то нису одарадили професионално. Усмена подршка Сергеја Владимировича Железњака појединим члановима партије председника Вучића, са којима има присан радни и пријатељски однос, изнесена је након састанка, али је она пренесена као званичан став ”Јединствене Русије” и став председника Русије, “не знам одакле им то”, рекао је Неверов.

 

Извор: sedmica.me

БОНУС ВИДЕО