Издвајамо Србија

ВЛАДИМИРА ОДАО МОБИЛНИ! НА МЕСТУ ЗЛОЧИНА ПРОНАЂЕН ЊЕГОВ ТЕЛЕФОН: Погађате ко га је звао више пута у ноћи убиства..

Владимир Марјановић (Фото: Јутјуб)

Одао га мобилни! У близини места где је откривено тело убијене певачице пронађен телефон, који је ту стајао дуго времена. Утврђено да припада Владимиру Марјановићу

БЕОГРАД – Владимир Марјановић, отац Зорана Марјановића, на мети је истраге убиства снаје Јелене Марјановић пошто је полиција недавно у близини места на којем је њено тело пронађено 3. априла прошле године нашла његов мобилни телефон.

Фото: Јутјуб
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Апарат у лошем стању, који је један од нових доказа до којих је полиција дошла, вештачен је и утврђено је да је на тај број у време кад је Јелена већ убијена Зоран Марјановић упутио више позива.

– Брзо је утврђено да је Зоран Марјановић у ноћи кад је Јелена већ била мртва на овај број упутио узастопно више позива. Претпоставка је да су они изгубили телефон и да је Зоран позивао број како би га нашао, али нису успели. Након вештачења утврђено је да је телефон припадао Владимиру Марјановићу – открива саговорник Курира упућен у истрагу.

Коцкице се склапају

Како наводи, телефон се детаљно вештачи и пошто његова анализа буде завршена, могла би да буде решена мистерија да ли је Владимир Марјановић помагао сину после извршеног злочина.

– Телефон је у каналу био дуго, могуће је још од вечери у којој је пријављен нестанак певачице. Како је утврђено да је он припадао Владимиру, нелогична је његова изјава да је телефон изгубио пре десетак дана у близини вртића у који иде његова унука Јана. Очигледно је да га је ухватила паника и да му је јасно да се коцкице злочина који је био мистерија дуже од годину дана полако склапају те да ће ускоро бити ухапшени и Зоранови помагачи. Вероватно је због тога после хапшења сина у паници измислио да је Јелена имала љубавника тајкуна – додаје наш извор.

Чекали да прође потрага

Подсетимо, како је Курир раније писао, стручњаци Центра за форензичка истраживања из Новог Сада (ЦФИ) на основу свих доказа сматрају да су убица Јелене Марјановић или његови помагачи били на насипу у време потраге, као и да су координисали кад да тело буде бачено.

Зоран Марјановић у ноћи кад је Јелена већ била мртва на овај број упутио више позива узастопно
– Тај ко је довезао тело знао је да је потрага завршена. То је могао да сазна само на два начина – тако што је сам био тамо или је имао помагача који му је дојавио да на насипу нема више никога. То значи да су убица или саучесник били на насипу и координисали кад је безбедно да тело буде бачено – објаснио је раније за Курир директор ЦФИ, доктор Ненад Шипка. Он указује на фотографије с места злочина, на којима се види да је у близини дела канала у којем је тело пронађено земљани пут којим су кола могла да се довезу до тог места.

Уклањање доказа

У време потраге за Јеленом, чији је нестанак пријавио њен супруг, на насипу су били Зоран и Владимир Марјановић.

– Зоран сигурно није једини који је умешан у злочин. После опсежно и детаљно спроведене истраге, јасно је да је тело донето и бачено на насип, што Зоран Марјановић није могао да учини сам. С друге стране, чињеница да се до сада нико није одао указује да је у уклањање доказа и прикривање трагова био укључен неко близак осумњиченом за убиство – открива саговорник Курира даљи правац истраге о убиству Јелене Марјановић.

Дечак се одао
ЗОРАНОВ СИН: МА ДЕДА ЈЕ ЗА*ЕБАО СТВАР!

Да заиста нешто не штима код Марјановића и да полиција од почетка има индиција да су мање-више сви на неки начин повезани са овим убиством, говори и следећи догађај.

– У недељу, 3. априла, дан после убиства, негде око 19 часова, у кућу је дошао Зоранов син из првог брака, који је тог дана био на саслушању у полицији, и видно узнемирен пред нама окупљенима прокоментарисао: „Ма деда је за.ебао ствар“, не прецизирајући о чему је реч. Чим је то изговорио, њега је једна рођака одвукла у другу собу. Он се касније вратио, али није проговорио ни реч – открива наш саговорник близак породици.

Владимир не одустаје
МОБИЛНИ ИЗ КАНАЛА ЈЕ ЈОШ ЈЕДНА НАМЕШТАЉКА

Фото: Јутјуб

Владимир Марјановић тврди да телефон који је пронађен у каналу у близини места где је нађено Јеленино тело не припада њему.

– То је још једна намештаљка! Први пут сам изгубио телефон испред Јаниног обданишта пре десет дана – било је све што нам је Зоранов отац рекао.

Траг.. Ко је био на насипу са Зораном
УМЕСТО ЈЕЛЕНЕ ТРЧАЛА ЊЕНА ДВОЈНИЦА?

Ненад Шипка из новосадског Центра за форензичка истраживања осврнуо се јуче и на написе у појединим медијима да је Зоран Марјановић имао саучесницу која је глумила Јелену на насипу неколико сати пре него што је пријављен њен нестанак.

Наводно, полиција је већ у првим сатима истраге узела снимак сигурносне камере с једне куће, а на њему се наводно виде супружници Марјановић у тренутку када су стигли на насип где је, према Зорановим тврдњама, Јелена отишла да џогира. Међутим, полиција до данас није успела са сигурношћу да утврди да ли је на снимку убијена Јелена ли нека друга девојка. Такође, на снимку се не види ни мала Јана у колима, иако је Марјановић раније изјавио да је она била с њим док је Јелена џогирала.

– Уколико такав снимак заиста постоји, полиција може да контактира с нашим колегом из Хрватске, такође форензичарем Војином Маштруком, који посебном технологијом и с прецизношћу може да утврди да ли је на снимку Јелена или нека друга жена. Наравно, уколико је снимак довољно квалитетан – казао је Шипка за Курир.

О детету Јеленина сестра Теодора
СТАРАТЕЉСТВО НАД ЈАНОМ НИСАМ ТРАЖИЛА

Фото: Јутјуб

Теодора Крсмановић, сестра од стрица убијене певачице Јелене Марјановић, демантовала је за Курир написе појединих медија да је у поступку за добијање старатељства над својом сестричином Јаном (6).

Она тврди да с њом није контактирао нико из Центра за социјални рад, као и да се није сама пријавила као могући старатељ мале Јане.

– То су глупости, још увек нисам размишљала о томе да преузмем Јану, а камоли да сам већ увелико у процедури – казала је за Курир Теодора Крсмановић.

Како нам је рекла, још увек није отишла у Борчу да види сестричину, али додаје да се након хапшења зета Зорана Марјановића чула с његовом породицом.

Подсетимо, радници Центра за социјални рад посетили су малу Јану истог дана кад је њеном оцу одређен притвор. Они би ускоро требало да донесу одлуку о томе ко ће надаље преузети бригу о Јани, јер наводно породица Марјановић то неће моћи због сумње да је умешана у убиство. Поред Јеленине сестре, као могући старатељ помиње се хранитељска породица, па чак и Центар за децу без родитељског старања у Звечанској улици.
 

Извор: Курир.рс / Ј. Спасић – Љ. Станишић