Србија

ВУЧИЋ: Успели смо, долазе нам премијери, председници, ВРАТИЛИ СМО УГЛЕД СРБИЈЕ!

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас, на крају вишедневне посете Њујорку где је учествовао на Генералној скупштини УН, да је веома задовољан јер је имао прлику да се састане са бројним светским лидерима, али и да размени речи са људима који имају утицај и различита виђења на догађања на Балкану

Он је у интервјуу за ТВ Пинк изјавио да су најављене посете светских државника Србији и разговори које је имао са више од 50 званичника земаља и организација света потврда да смо вратили углед Србије у свету.

– Неколико деценија нисмо имали билатерале са председником и премијером Блегије, који су рекли да озбиљно размишљају о пријему Србије у Европску унију, што значи да смо поштовани – оценио је Вучић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је истакао да у Србију у октобру долази турски педседник Реџеп Тајип Ердоган, који је рекао да ће довести велики број инвеститора у Србију, а Вучић оцењује да је његова посета веома значајна за нашу земљу.

Такође, најавио је посете Трампа, премијера Блегије Шарла Мишела, као и председника Француске Емануела Макрона.

– Веома сам захвалан Ердогану, то је важна посета – рекао је председник Србије који је поновио да ће након тога у Србију доћи и председник Француске Емануел Макрон, премијер Белгије Ссарл Мишел, премијерка Норвешке Ерна Солберг, Трамп… Како је рекао потребно је довести и оне из Африке и Азије, „који нам помажу и по питању територијалног интегритета КиМ“ али и где треба да отварамо тржишта за нашу робу, наше грађевинце

Како наглашава, уверен је да ће председник Трамп доћи у нашу земљу 2018. године.

– Уверен сам да ће председник Трамп посетити Србију, мислим да ћемо пре тога имати посету председника Макрона. Не подцењујте посету Макрона, она ће за нас бити од страшног значаја, а верујем да ћемо ускоро видети и Ангелу Меркел или у Берлину или у Београду, после њене нове победе на парламентарним изборима – рекао је Вучић пожелевши јој успех.

Вучић је указао да је управо вест о доласку Трампа изазвала реакцију породице Битићи „који су напали и мене и Трампа због потврде доласка у Србију“, али и подвукао да је „случај Битићи“ била једна од тема његовог разговора са високом представницом америчке администрације Елизабет Милард.
Извор: informer/pink.rs