Издвајамо Србија

ВУЈОШЕВИЋ ШОКИРАО СРБЕ: Србија је највећи кривац за грађански рат на простору бивше СФРЈ!

Душко Вујошевић (Фото: Јутјуб)

Душко Вујошевић, некадашњи тренер Партизана, данас селектор кошаркашке репрезентације Босне и Херцеговине, сматра да је за грађански рат на простору бивше Југославије највише крива – Србија.

Вујошевић је у интервјуу за „Недељник“ истакао да кривице има на свим странама, али да највећу одговорност има земља у којој се прославио.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ја сам био за Југославију и био сам за сваког за кога сам мислио да се бори за Југославију. Међутим, брзо се показало да то није било тако, да се војска повлачила на границе Велике Србије. Наравно, кривице има на свим странама, али с обзиром на то да је Србија била најмногољуднија и да је контролисала војску, ипак највећу одговорност за те ратове има Србија. Нешто већу од осталих. Поготово када је у питању Сарајево које је толико бомбардовано како би се ту концентрисала босанска војска, да би могле да се ослобађају друге територије. Као да смо освајали Албанију. Па то је била наша земља, Југославија. Шта смо онда освојили? – рекао је Вујошевић у интервјуу за „Недељник“.

Вујошевић је данас селектор БиХ, репрезентације која би требало да представља сва три народа у тој држави.

– Мени су врата овде, док је ситуација таква каква је, затворена. А пошто желим да радим на овим просторима, Босна ми се некако уклопила. Такође, ти прави сарајевски Бошњаци су мек народ који је много пропатио и према коме имам и симпатију и неку врсту партиципације у колективној кривици – рекао је он.

Душко Вујошевић је причао и о разлозима за „одлазак“ у Босну, зашто је тужио Партизан, како данас види клуб у ком је био више од деценије, како је „прављен сценарио“ да га склоне, о онима који су га разочарали, о Титу, Анти Марковићу, Милошевићу… О кошаркашким тренерима који улазе у политичку борбу, шта мисли о данашњим властима, а шта о опозиционарима. И наравно, о кризи европске кошарке…

 

Извор: Б. О. Блиц.рс

БОНУС ВИДЕО