Издвајамо Србија

ГЕНЕРАЛ АЦО ТОМИЋ ИЗНЕО ШОКАНТНЕ ТВРДЊЕ: Хапшење Младића је изрежирано!

Ратка Младића су увече довели у то село код Зрењанина и онда га ујутро кобајаги ухапсили! Све то била је представа за народ, тврси бивши начелник војне безбедности генерал Ацо Томић

Хапшење генерала Ратка Младића у селу Лазарево код Зрењанина била је најобичнија намештаљка и представа за медије! Младића су агенти српске тајне полиције увече довели у село Лазарево код Зрењанина и онда ујутро изрежирали хапшење!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вратиће се он из Хага
Чујем се са Младићем, доћи ће он из Хага. Надам се томе
Ацо Томић, бивши начелник Управе безбедности ВЈ

Ову шокантну тврдњу износи генерал Ацо Томић, бивши начелник Управе безбедности Војске Југославије. Томић каже да је читава акција Младићевог хапшења, које су 2011. године извели оперативци Безбедносно-информативне агенције (БИА), била само пука ‘представа за народ’ и да за то постоје чврсти докази!

‘Изгубљени снимак’

Генерал Томић наводи да је више пута саслушаван због оптужби да наводно помаже Младићево скривање.
– Из свих тих саслушања закључио сам да они о Младићу ништа не знају. Наравно, ја нисам био вољан да им помогнем. А оно Младићево хапшење била је представа за народ. Ни бака из комшилука у то није веровала, па је на телевизији изјавила: „Синоћ су га довели, а данас ухапсили.“ Али догодио се малер, тај снимак се негде „загубио“ – рекао је Томић у интервјуу за недељник ‘Експрес’, додајући да је са генералом и данас у контакту:

– Чујем се са Младићем. Доћи ће он из Хага. Надам се томе…
Знам све о политичкој позадини убиства Зорана ЂинђићаАцо Томић је у интервјуу за ‘Експрес’ рекао и да зна све о политичкој позадини убиства Зорана Ђинђића, али да то више никога у Србији не интересује.

– Слагао се с тим или не, извршиоци су правоснажно осуђени, а за Србију је остала непознаница зашто је требало да страда Ђинђић. Имао ја информације или не, то правосуђе не интересује. Најлакше је било да позадину убиства чинимо Војислав Коштуница и ја. Кад сам у Специјалном суду желео било шта да кажем о томе, председница већа Ната Месаровић ме прекидала говорећи да то питање није поставила. Једино реконструкција истраге може дати потпун одговор на нерешена питања – подвукао је Томић.

Поводом ових Томићевих тврдњи позвали смо Дарка Младића, сина генерала Ратка Младића, који није био расположен за причу.
– Заиста не бих коментарисао Томићеву изјаву о хапшењу мог оца – кратко је поручио Дарко Младић.

Адвокат Тома Фила, један од бранилаца председника Србије Слободана Милошевића у Хагу, на другој страни наглашава да се Младићево хапшење није десило онако како Томић тврди.

МИЛЕ ИСАКОВ
БИВШИ ПОТПРЕДСЕДНИК ВЛАДЕ

Томић сигурно много зна, у свашта је био уплетен. Ипак, сумњам да ћемо икад сазнати истину о позадини Ђинђићевог убиства.
– Генерал је нађен у кући свог брата. Био је наоружан. Ипак, није се супротставио хапшењу, није пружао отпор онима који су дошли да га ухапсе, нити је покушао да изврши самоубиство... – подвлачи Фила.

Тешка срамота

Његов колега, адвокат Боривоје Боровић, међутим, сматра да је Томић у праву у својим тврдњама.
– Томић има добро обавештене изворе. Били смо сведоци тог наводног хапшења генерала. Младић се сакрио иза врата са пиштољчићем који није ни покушао да употреби. Зашто је имао оружје? Пиштољ је био празан, представа је била комплетна, а генерал је доживео велику срамоту и сам је заслужан за то… – закључује Боровић.

Државна верзија хапшења

Како је званично саопштено, 26. маја 2011. у преподневним сатима ухапшен је Ратко Младић у селу Лазарево код Зрењанина.

Наводно, скривао се под лажним именом Милорад Комадић. Ову информацију први су јавили хрватски медији, да би потом тадашњи председник Србије Борис Тадић потврдио хапшење на ванредној конференцији за медије.

 

Извор: Д. Кљајић – М. Добромировић /Информер