Спорт

ГУРОВИЋ УДАРИО ХРВАТЕ ТАМО ГДЕ ИХ НАЈВИШЕ БОЛИ: Они нису кошаркашка нација као што су Срби!

Бивши кошаркашки репрезентативац наше земље Милан Гуровић истакао је да Хрватска није кошаркашка нација и да је то главни разлог што су без медаље од 1995. године.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Хрвати су у осмини финала поражени од репрезентације Русије са 101:78 и тако наставили низ без медаље, који траје већ 22 године, од Атине и чувеног силаска са победничког постоља.

Северна Кореја решена да укроти САД: Урадићемо нешто што ће им нанети највећу патњу у целој историји

– Хрвати су непријатно изненађење, очекивао сам да ће пружити јачи отпор репрезентацији Русије. Мислио сам да могу да се носе са њима, али почетком треће четвртине потпуно су се предали из апсолутно непознатог разлога. То се лепо видело по њиховом понашању на терену и по нивоу залагања, као да нису били исти играчи – написао је Гуровић у блогу за Спорт клуб.

Влада опште мишљење да Хрвате прати проклетство због тога фамозног силаска са постоља када су репрезентативци тадашње Југославије попели на место које припада победнику.

МАЛО ЛИ ЈЕ? Турска остаје без ЕУ, ал′ зато добија С-400 и „турски ток“!

– Сви говоре о том силаску са постоља пре 22 године, али наравно да њихови неуспеси немају никакве везе са тиме. То је питање менталитета – свака им част за ватерполо, рукомет и фудбал, али у кошарци немају менталитет као што га има Србија. Нису кошаркашка нација – имају много добрих појединаца, али нешто не функционише када се скупе и када треба да играју заједно. То је очигледно и то је тако већ дуги низ година, види се да не постоји хемија – истакао је Гуровић.

 

Извор: Sport klub

 

Бонус видео: