Издвајамо Православље

ДРАГАН И ЈАДРАНКО ПЕШАЧИЛИ 9 ДАНА ДА БИ СТИГЛИ ДО СВЕТОГ ВАСИЛИЈА: Прешли 400км да би се поклонили моштима

Драган Тривуновић и Јадранко Шебић, стигли су у Манастир Острог после девет дана пешачења

Ходочасници из Котор Вароши, Драган Тривуновић и Јадранко Шебић, стигли су у Манастир Острог после девет дана пешачења, да би се поклонили моштима Светог Василија Острошког.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ова двојица храбрих младића пешке су прешли пут дуг скоро 400 километара.

Тривуновић је по други пут пешачио до Манастира Острог, напоменувши да му није било лако да се избори са свим изазовима, иако је знао шта га очекује на овом ходочашћу.

– На самом почетку добио сам високу температуру која ме је пратила три дана, а са истим искушењем сам се сусрео и први пут. Богу хвала, после тога нисам имао већих проблема – истакао је Тривуновић.

Он је додао да је на пут кренуо да би се помолио за своју породицу, родбину, кумове, пријатеље и за Котор Варош и да захвали Богу на деци, његовом великом богатству.

Посебно је похвалио Шебића, који је већ на почетку пута добио жуљеве, имао проблема са скочним зглобом, а на крају се и прехладио.

– Сваким даном је осећао све јаче болове, али вера и жеља да дође до краја и да се поклони Светом Василију је била јача од свих недаћа – каже Тривуновић.

Шебић је на свој рођендан стигао у Манастир Острог.

– Ово је пут бола, суза, крви и зноја, али и великог духовног задовољства. Није лако пешачити девет дана под теретом опреме, спавати где год да се задесимо, ходати планинама и кањонима уз бол жуљева и рана, али, хвала Богу, издржали смо – нагласио је Шебић и напоменуо да је овај пут посветио што бржем опоравку суграђанина Вање Пејаковића.

Подршка овим ходочасницима стигла је са свих страна и они су захвални свим људима који су им помогли. После свега имају само једну жељу, а то је да ово ходочашће постане традиција и да сваке године Которварошани крену по благослов у Манастир Острог.

 

Извор: Телеграф.рс / Срна