Србија

ЕВО ЗАШТО ЈЕ ХАРАДИНАЈ ПОВУКАО ЗАХТЕВ за чланство Косова у Интерполу!

О чланству Косова у Интерполу требало је да се расправља на Генералној скупштини ове организације, 26. септембра, у Кини.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Након што је министар спољних послова Косова, Беџет Пацоли, изјавио да Косово размишља да повуче захтев за чланство у Интерполу због недостатка гласова, премијер Косова, Рамуш Харадинај, то је данас и учинио.

ХАРАДИНАЈ ШОКИРАО ГРОБАРЕ: Навијао сам за Партизан, јер су тамо играли Албанци!

„Поверење да Косово буде члан Интерпола већ су дале многе земље, али то није довољно да би Косову омогућило да се придружи овој светској организацији,“ наводи Харадинај, управо је саопштено из његовог кабинета.

„Као премијер Косова данас сам донео одлуку о одлагању гласања за захтев Косова за чланство у Интерполу на предстојећем састанку ове организације,“ истиче Харадинај.

ЗОРАНОВ ОТАЦ МОЗАК УБИСТВА: Владимир Марјановић држао под контролом истрагу, ПОМОГАО СИНУ ДА ПРЕВАРИ ПОЛИГРАФ?!

„Захваљујем се свим косовским институцијама које су биле укључене, и у исто време се захваљујем свим међународним партнерима и позивам их све да раде за Косово, како би оно постало чланица Интерпола на следећем заседању,“ додао је он.

Харадинај је навео и да је чланство Косова у Интерполу „директан допринос у борби против међународног криминала и тероризма“, те и да је Косово „спремно да преузме потпуну одговорност“ као чланица Интерпола.

 

Извор: КоССев