Русија Свет

ЗАХАРОВА ОШТРО ПРЕМА АМЕРИКАНЦИМА: Умете само да ПРАВИТЕ ЦИРКУС!

Марија Захарова (Фото: Јутјуб)

Најновије догађаје у руском конзулату у Сан Франциску, одакле је према тврдњама АП куљао дим јер запослени пале ствари у камину, портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова је назвала „циркусом и новом хајком“.

Она је рекла да особље генералног конзулата у Сан Франциску спроводи припреме за привремену обуставу рада, преноси Тас с.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Руска агенција наводи да су пред зграду конзулата дошла ватрогасна кола због дима. Према подацима ватрогасаца, дим је допирао из камина.

„И одмах су почела питања америчких новинара какав је то дим који се вије изнад руског дипломатског представништва“, написала је Захарова на свом Фејсбук профилу.

„Одговарам – у току су припреме за привремену обуставу рада. С тим у вези могу да се затварају прозори, спуштају ролетне, искључује светло, затварају врата, избацује ђубре..“, написала је она.

Додала је да радници конзулата уместо да испуњавају своје обавезе, морају ванредно да затворе зграду.

„Мада не, не зграду, већ руско-америчке односе да би их сачували за нека боља времена“, закључила је Захарова.

Из димњака руског конзулата у Сан Франциску, који по налогу администрације америчког председника Доналда Трампа треба до суботе да се затвори, куља црни дим, јавила је агенција АП, тврдећи да особље пали неидентификоване предмете у камину.

Како се наводи, ватрогасци су дошли до конзулата, али им није дозвољено да уђу у зграду.

Репортер америчке агенције тврди да је чуо да су људи који су изашли из зграде рекли ватрогасцима да „нема проблема“ и да „особље конзулата пали неидентификоване предмете у камину“.

Портпаролка ватрогасне јединице Сан Франциска Минди Таламаџ је изјавила да су примили позив због дима и да је упућена екипа, али да је утврђено да дим долази из димњака.

„У њиховом камину је горела ватра“, рекла је она.

Таламаџ је казала да не зна шта шта су палили по дану када је у Сан Франциску у подне била температура од 35 степени Целзијуса.

„То није случајно, нешто су палили у камину“, навела је она.

САД су наложиле јуче Русији да затвори свој конзулат у Сан Франциску, као и два објекта у Вашингтону и Њујорку, као одговор на то што је Москва смањила америчко дипломатско особље у Русији.

Стејт департмент је саопштио да је та одлука донета „у духу реципроцитета“, додајући да је рок за затварање објеката до суботе, 2. септембра.

Извор: Srbija Danas/Tanjug
БОНУС ВИДЕО:

https://www.youtube.com/watch?v=Cvxy0Qv4bm0