Свет

Литванија у страху: Русија се спрема да нас нападне

Председница Литваније Далија Грибаускајте у Генералној скупштини УН изјавила је да су војне вежбе „Запад 2017“, које изводе Русија и Белорусија, део информационог рата и усмерене на ширење страха.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Данас је пажња света окренута ка Северној Кореји и другим реакцијама, али исти методи уцене и агресије се користе у Украјини и дуж источне границе НАТО. Око 100.000 руских војника учествује у војним вежбама офанзивног карактера „Запад 2017“ на границама балтичких држава и Пољске, чак и Арктика – рекла је Далија Грибаускајте са говорнице.

ГАДАФИЈЕВА ЋЕРКА СПРЕМА РЕВОЛУЦИЈУ: Открила шта јој је отац говорио о Србима, али и како планира да га ОСВЕТИ!

Она сматра да у војни арсенал Русије, осим оружја, улази и „ширење лажних вести и агресивна пропаганда која има дестабилизујући карактер“.

Председница Литваније је белоруску атомску централу, која се гради поред града Островеца, назвала „геополитичким оружјем“ и оценила да та не одговара „основним стандардима међународне нуклеарне енергетике“.

Заменик министра одбране Русије Александар Фомин раније је изјавио да маневри „Запада“ имају искључиво одбрамбени карактер и да се на њима увежбава борба против тероризма која има подршку Запада. Он је такође изјавио да приче да су те војне вежбе одскочна даска за окупацију Литваније, Пољске и Украјине немају никакве везе са стварношћу.

КОРАК КА ИСТИНИ: Колико нас је отровало НАТО бомбардовање

У Њујорку је 12. септембра званично откривена 72. седница Генералне скупштине УН. Непосредно пре обрац́ања Далије Грибаускајте руска делегација је напустила седницу.

 

Извор: Vestionline.com / rs.sputniknews.com