Издвајамо Србија

МАРЈАНОВИЋИ УНИШТАВАЛИ ДОКАЗЕ: Скинули плочице у студију и заменили их паркетом! ДОК ЈЕ ТРАЈАЛА ПОТРАГА, ПРАЛИ ВЕШ!

Чланови породице укључили су веш-машину у време потраге за несталом снајом, полиција тек после два дана однела тепих, а након убиства Јелене плочице су заменили паркетом у просторији поред музичког студија

БЕОГРАД – Укључена веш-машина, уролан тепих, недавно постављене луксузне плочице замењене новим паркетом у просторији поред музичког студија у кући Марјановића, и све то после нестанка снаје Јелене, само су неке од бројних нелогичности и пропусти у истрази у вези с убиством певачице Јелене Марјановић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Саговорник Курира упућен у овај случај каже да су ова три примера доказ да је било много пропуста у току истраге, али и да су се укућани трудили да униште доказе.

– Невероватно је да је у недељу 3. априла пре подне, док је још трајала потрага за несталом Јеленом Марјановић, њена породица укључила веш-машину као да се ништа није догодило. Већ тада су уништени многи евентуални значајни трагови. После два дана у медијима су се појавиле фотографије инспектора који носе умотани тепих из куће Марјановића. За то време кроз њихову кућу прошло је много људи, па су се и ту изгубили многи потенцијално драгоцени трагови – каже наш саговорник.

Нестали трагови

Такође, један од могућих трагова бесповратно је изгубљен, а то су плочице у просторији испред музичког студија који се налази у склопу породичне куће.

Подсетимо, Курир је открио да полиција сумња да је Јелена убијена у овом студију ударцима чекићем у главу, и да ову драму нико није могао да чује јер је музика била гласна.

– Убице и саучесници су морали да с телом убијене жене прођу кроз просторију поред студија. У њој су на поду биле плочице стављене пре свега две године. Дакле, биле су нове и скупо плаћене, и биле су уклопљене са зидовима и бојом. Међутим, они су уместо плочица убрзо после убиства Јелене ставили паркет, који се ни уз шта не уклапа јер је браон. Због чега су Марјановић полупали плочице кад су биле нове? – пита се наш саговорник.

Бивши полицајац Владимир Савић, који је некада радио у општини Палилула и у Борчи, потврдио је ова сазнања Курира.

– Прва вест коју прочитам ујутро, у подне и увече из Србије јесте ријалити убиство певачице, хапшење ријалити убице и народна истрага. Има ли још нека ријалити новина?! Једино што бих питао јавно, уколико су моја сазнања тачна, зашто је претрес куће певачице на дан проналаска њеног леша одложен за дан после? Зашто претрес није одмах урађен и зашто су им у том моменту радиле веш-машине – прича Савић и додаје:

– У ком је положају затечен тепих у кући? Да ли је тепих био на месту како иначе тепих стоји у кући, или је тај исти тепих био уролан у ролну приликом уласка полицијских службеника у кућу покојне певачице? Како је могуће да Јелена буде убијена, киднапована на месту где је пронађен њен леш, док се муж с дететом налазио, према његовој тврдњи, код рампе која не дозвољава пролаз колима на насип?

Према његовим речима, узимајући у обзир да је некада живео и радио на тој територији и да тај део терена одлично познаје, „готово је немогуће било да муж ништа не чује и не види када је од те рампе од 600 до 800 метара лево и десно брисани простор“.

Лажи с насипа

– Све се јасно види и чује. На том делу терена постоји мања увала зарасла шибљем, по мом сећању, не много густо, до висине метар – метар и по и води ка каналу где је она и пронађена. И ту је готово немогуће да се на тој даљини не чује оно што се догађа и да се не назире неко неприродно дешавање у том шипражју. Узимајући у обзир временске прилике тог дана које су биле добре, као и да током дана има шетача, рекреативаца, спортиста и људи који обрадују земљу, као и оних који живе у близини самог места, немогуће је да нико ништа није ни видео ни чуо – тврди Савић.

Љиљана Станишић

Хапшење Марјановића
Тужилаштво уложило жалбу

Више јавно тужилаштво у Београду уложило је жалбу на решење којим је Зорану Марјановићу одређен притвор само из једног од два разлога због којих је тужилаштво тражило његово притварање.

– Тужилаштво се жалило јер судија за претходни поступак није уважио наш предлог о одређивању притвора и због разлога узнемиравања јавности – прецизирала је портпарол тужилаштва Татјана Секулић. Марјановићу је притвор одређен само због постојања особитих околности које указују да ће ометати кривични поступак утицањем на саокривљене и сведоке. Жалбена решење судије за претходни поступак о одређивању притвора засад су уложила и двојица од пет адвоката које је ангажовао Марјановић.

И. М.

Полицајац Савић тврди да је злочин дуго планиран
Зоран је убица, мотив је љубомора

Бивши полицајац Владимир Савић тврди да је мотив злочина љубомора и указује на многе нелогичности.

– Мајка Јелена Марјановић, коју дете чека да истрчи круг, ако је покојна уопште трчала тај дан, вратила би се по супруга и дете. Који још то нормални супруг након убиства супруге улази у ријалити, а на дан сахране сат времена после тога позива новинаре да с њим раде интервју у кући у којој су живели?! Који још отац у таквој ситуацији води друштвени живот и глуми плејбоја?! Од првог дана, иако нисам био укључен у истрагу, рекао сам, као што и даље тврдим, да је Зоран убица, а остали чланови његове породице саучесници тог злочина. По мени, мотив убиства је љубомора, а само убиство је дуго и детаљно планирано – закључио је Владимир Савић.

 

Извор: Курир.рс