Србија

Новина у вези с РУСКИМ МИГОВИМА- Вулин: Стижу до краја године РЕМОНТОВАНИ И ОФАРБАНИ

Наводећи да од НАТО агресије немамо ниједну ескадрилу МиГ-ова 29, Вулин је истакао да Србија има потребу за њима још од 2000-те године

Министар одбране Александар Вулин изјавио је данас на седници скупштинског Одбора за одбрану и унутрашње послове да ће МиГ-ови из Русије стићи до краја године. Наводећи да од НАТО агресије немамо ниједну ескадрилу МиГ-ова 29, Вулин је истакао да Србија има потребу за њима још од 2000-те године.

Одговарајући на питање шефа посланика СДС Марка Ðуришића када ће МиГ-ови стићи у Србију и да ли је та набавка резултат неке анализе и плана, Вулин је истакао да су МиГ-ови били “насушна” потреба и упитао зашто они нису набављени свих ових деценија.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– До краја године стизу МиГ-ови, ремонтовани, офарбани – истакао је Вулин.

Посланик СНС Мирослав Лазански говорећи о МиГ-овима из Русије рекао да би за Србију било компликовано да пређе на западну технологију.

– Сви желимо да систем одбране буде бољи, респектабилан, да војска буде поштована и код народа и напољу. У том смислу треба да подржимо напоре да ти авиони дођу – рекао је Лазански на седници одбора и додао да ће бити сјајно ако МиГ-ови дођу ремонтовани.

Извор: Telegraf.rs/Tanjug
БОНУС ВИДЕО: