Занимљивости Издвајамо

ПОЗНАТИ ФИЗИЧАР ШОКИРАО СВЕТ: Откривена истина о животу после смрти!

Фото: Јутјуб

Шон Карол, козмолог и професор физике с угледног универзитета у Калифорнији тврди да је живот после смрти, идеја коју промовишу бројне светске религије, физички немогућ.

„Ми потпуно разумемо законе физике који стоје у позадини свакодневног живота“, рекао је Карол, додавши како све оно што се догађа у стварности мора бити унутар оквира могућег.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Да би живот после смрти постојао, свест би морала да буде одвојена од нашег физичког тела, а то није случај, тврди физичар.

Свест је, на врло елементарном нивоу, низ атома и електрона који стварају оно што називамо умом.

Закони физике не дозвољавају тим честицама да функционишу на тај начин након људске смрти, сматра Карол.

„Идеја да нека врста свести постоји пошто наша тела умру и распадну се на атоме који их конституишу има један велики, непремостиви проблем. Наиме, ми потпуно разумемо законе физике који одређују наш свакодневни живот и не постоји ниједан начин да ти закони дозволе „преживљавање“ информација похрањених у нашим мозговима након смрти“, написао је Карол за Сциентифиц Америцан.

„Не постоји разлог да будемо агностици око идеја које су драматично некомпатибилне са свиме што знамо о модерној науци. Једном кад предвладамо нашу невољкост да се суочимо са стварношћу по овом питању, можемо се позабавити пуно занимљивијим питањима, попут оних о начину на који људска свијест заиста функционише“, закључује Карол.
Извор: Курир.рс / Индеx.хр

БОНУС ВИДЕО