Издвајамо Србија

РАСКРИНКАНИ! Ево доказа о страшној лажи опозиције: НАТО ВУК НАРЕЂИВАО – ХИТНО КАЧИТЕ ТАДИЋЕВЕ СЛИКЕ!

Док је био шеф дипломатије, Вук Јеремић лично наредио да се фотографије Бориса Тадића хитно окаче у свим амбасадама и конзулатима! Исти ти Тадић и Јеремић сада измишљају ‘Вучићеве слике’

Српска опозиција ухваћена је у још једној страшној, лицемерној лажи! Пропали НАТО председнички кандидат Вук Јеремић и бивши председник Србије Борис Тадић већ недељама воде кампању у којој бесрамно измишљају како је Александар Вучић наредио да се његове слике каче по зидовима државних институција и свих амбасада и конзулата у иностранству.

ЛИЦЕМЕРНО
То што се опозиција сад буни против слике Вучића којих нигде и нема окачених само је доказ лицемерја и безидејности
Милош Вучевић, потпредседник СНС

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Показало се, међутим, не само да то није тачно, већ и да је Вук Јеремић док је био шеф дипломатије 2008. године лично наредио да се фотографије Бориса Тадића хитно каче по канцеларијама дипломатско-конзуларних представништава (ДКП) широм света!

Двоструки аршини

Информер је дошао до дописа од 4. фебруара 2008. године (видите факсимил), који је лично потписао Јеремић, а у коме пише да у „свим ДКП хитно треба ставити слике Бориса Тадића“. Јеремић је наредио и да урамљене Тадићеве фотографије морају бити истакнуте на „видним местима“.

„Обавештавамо вас да ће свако ДКП Републике Србије благовремено добити у електронској форми одговарајућу фотографију председника Србије. Фотографије треба да буду, на уобичајен начин, видно изложене у канцеларији шефа ДКП, адекватној просторији која се користи за пријем странака и осталим канцеларијама уколико то запослени желе. Димензије фотографија биће достављене од стране ДИМОП (Дирекција за имовинскоправне послове, прим. аут.), а трошкове израде и урамљивања фотографија сноси ДКП. За извршење инструкције одговорни су шефови ДКП“, пише у допису.

Вук Јеремић и Борис Тадић јуче нису желели да одговарају на наша питања. На другој страни, потпредседник СНС Милош Вучевић истиче да лицемерју опозиције нема краја, али да се ништа друго од њих није ни могло очекивати.

– То што се опозиција сада на сав глас буни против постављања слика Александра Вучића којих нигде и нема окачених само је један у низу доказа њиховог лицемерја и безидејности. Биће тога сигурно још, ово је само почетак… – уверен је Вучевић.

Вучић: Не желим своје слике у ДКП

Председник Александар Вучић, гостујући у понедељак увече на ТВ Хепи, поновио је да не жели да се било где постављају његове фотографије.

– Не желим да се каче моје слике. То ми није потребно, иако је неким мојим претходницима било потребно да би неке ствари прикрили. Шта ће мени слике по зиду?! – рекао је Вучић.

Вељко Одаловић, секретар у Министарству спољних послова, каже да опозиција не би смела да се буни и да заборавља да су исте ствари они радили док су били на власти.

МИЛАН НИКОЛИЋ

АНАЛИТИЧАР

Лицемерно је да се опозиција сад буни, а исто то су и они радили. Најбоље би било укинути ту праксу качења нечијих слика у државним институцијама јер је бесмислена.

– Јеремићев допис да се Тадићеве слике поставе у амбасадама је непорецива чињеница и заиста ми није јасно зашто му сада сметају било чије слике. Међутим, ово је очигледно њихов начин борбе. Уверен сам да ће грађани сами проценити о чему се овде ради и зашто се подигла прашина… – подвлачи Одаловић.

Нормална пракса

Маркетиншки стручњак Небојша Крстић сматра да је легитимна иницијатива да у амбасадама буду слике демократски изабраног председника државе.

– Документ који је Јеремић потписао је аутентичан. Негодовање опозиције око постављања слике председника Вучића јесте најобичније лицемерје, јер је сасвим нормално да српске амбасаде имају фотографију демократски изабраног председника. Исто то имају и америчка и француска и многе друге амбасаде у свету, а имао је и Тадић док је био председник државе – закључује Крстић

 

Извор: Информер.рс

БОНУС ВИДЕО