Свет

СВЕТ У ПАНИЦИ Земљотрес у Северној Кореји, Јапан: Изведена нова НУКЛЕАРНА ПРОБА, Ким Тестирао сам још ЈАЧЕ ОРУЖЈЕ

Фото: Принтскрин

Земљотрес јачине 6,3 степена Рихтерове скале забележен је у Северној Кореји што би могло да сугерише да је изведен нуклеарни тест. Регистрован и други потрес.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Амерички геолошки завод саопштио је да је регистровао потрес на 55 километара северозападно од Кимчаека.

Кинеска агенција за земљотресе саопштила је да је регистровала још један потрес у Северној Кореји магнитуде 4,6 степени Рихтерове скале после првобитне јачине 6,3 степени.

Кинеске власти наводе у саопштењу на свом сајту да је земљотрес који се догодио у јутарњим часовима, потрес је забележен на дубини од нула метара.

СРБИ, СУТРА СЛАВИМО ВЕЛИКОГ МУЧЕНИКА: Кад устанете ОБАВЕЗНО урадите ОВО и спасите породицу од БОЛЕСТИ и ЗЛА!

Координате два земљотреса су скоро идентичне, наводе кинески стручњаци.

Северна Кореја је спровела шесту нуклеарну пробу, потврдила је јапанска влада после извештаја неколико страних института за геологију да је регистрована „експлозија“ магнитуде 6,3 у близини локације где је спроведена атомска проба.

„Јапанска влада потврђује да је Северна Кореја спровела нуклеарну пробу“, изјавио је новинарима шеф јапанске дипломатије Таро Коно.

Та проба би могла да повећа већ велике тензије на Корејском полустрву.

С.Кореја: Тестирали смо хидрогену бомбу, велики успех

Северна Кореја потврдила је данас да је тестирала хидрогенску бомбу намењену за интерконтиненталну балистичку ракету, објавила је државна телевизија наводећи да је реч о великом успеху.

Тестирање хидрогенске бомбе које је наложио лидер Ким Џон Ун, представља „комплетан успех“ и „значајан“ корак у комплетирању програма нуклеарног оружја Северне Кореје, преноси Ројтерс.

Северна Кореја саопштила је раније да је развила још напредније нуклеарно наоружање које има „велику моћ деструкције“ – хидогенску бомбу, која се може ставити на нову интерконтиненталну балистичку ракету.

Како је пренела званична севернокорејска агенција КЦНА, лидер те земље Ким Џонг Ун прегледао је ту хидрогенску бомбу, пренео је Ројтерс.

Снага те хидрогенске бомбе може да износи више стотина килотона и бомба се може детонирати на високим надморским висинама, са сопствено произведеним компонентима што омогућава земљи да изради колико год нуклеарног оружја жели, тврди КЦНА.

ПУТИН НАРЕДИО ХИТНУ ЕВАКУАЦИЈУ СТАНОВНИШТВА НА ГРАНИЦИ СА С. КОРЕЈОМ: Напад САД на Ким Џонг Уна никад ближе!

КЦНА преноси изјаву Кима који тврди да су „све компоненте хидрогенске бомбе 100 одсто домаће производње“.

Северна Кореја недавно је испалила балистичку ракету средњег домета која је прелетела Јапан и пала у Тихи океан.

ХИТАН РАЗГОВОР Америка и Јужна Кореја на вези након Кимовог теста

Председнички кабинет Јужне Кореје саопштио је да су највиши безбедносни званичници Сеула и Вашингтона разговарали након шестог нуклеарног теста Северне Кореје.

Кабинет саопштава да су се амерички саветник за националну безбедност Херберт Рејмонд Мекмастер и његов корејски колега Чунг Уи-јонг чули путем телефона и разговарали око 20 минута.

 

Извор: Tanjug

 

Бонус видео:

https://youtu.be/xQdRGZLOVrM