Издвајамо Свет

СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТ У ШОКУ, АМЕРИ КИПТЕ ОД БЕСА: За америчке дипломате у Русији више нема ни паркинг места!

Фото: Јутјуб

Стејт департмент је саопштио да је Русија уклонила паркинг-места за америчке дипломате испред конзулата те земље у Русији.

“Можемо да потврдимо да су паркинг-места, претходно резервисана за америчко особље, уклоњена. О проблему ће бити речи са руским Министарством спољних послова“, навео је представник Стејт департмента за РИА новости.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вест о местима за паркирање још нису званично потврдили руски званичници.

Раније се појавила вест да је Москва повукла повластице за паркирање америчким дипломатама, тако што су префарбана паркинг-места испред конзулата САД и на то место је постављен пешачки прелаз.

Државна телевизија “Росија 24” јавила је да су паркинг-места испред америчког конзулата у Санкт Петербургу префарбана и да је на њихово место постављен пешачки прелаз, а осим тога уклоњени су специјални саобраћајни знаци за паркинг испред конзулата САД у Јекатеринбургу.

Дипломатски односи Америке и Русије су на најнижем нивоу од Хладног рата, а последњих месеци су обележени протеривањем дипломата и затварањем дипломатских мисија.

Портпаролка у амбасади САД у Москви Марија Олсон одбила је да коментарише укидање паркинг-места.

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров је у понедељак рекао да ће дипломатске мисије САД у Русији бити сведене на исти ниво на ком се налазе и дипломатске мисије Русије у Америци, пише АП.

 

Извор: Б92 / Тањуг

БОНУС ВИДЕО