Издвајамо Свет

Стравичан земљотрес погодио Мексико (ВИДЕО)

Земљотрес јачине 7,1 степен Рихтерове скале погодио је јужни део Мексика, а у престоници је изазвао велику панику и евакуацију становништва, јављају медији.

Мерни инструменти су најпре показали да је потрес износио 7,4.

Потрес је био толико јак да су се тресле све више зграде у Мексико Ситију, а из појединих зграда су се појавили облаци прашине. На друштвеним мрежама су се појавили и снимци зграда које се руше. Опширније у посебној ВЕСТИ.

Хиљаде људи су у паници истрчале на улице, у страху од рушења објеката.

Међународни аеродром у Мексико Ситију „Бенито Хуарес“ прекинуо је са радом након јаког земљотреса, саопштио је директор Националне службе за хитне случајеве Мексика Луис Фелипе Пуенте.

„Прекинут је рад на међународном аеродрому Мексика“, написао је он на Твитеру.

„Аеродром ће бити затворен све док се не заврши провера целокупне инфраструктуре“, наводи се у саопштењу аеродрома.

Земљотрес се догодио свега неколико сати пошто су у Мексико Ситију организоване вежбе спасавања у случају потреса, у знак сећања на трагедију из 1985. године у којој су страдале хиљаде становника престонице.

Пре само 11 дана земљотрес магнитуде 8,2 степена по Рихтеру погодио је ову државу и однео више од 90 живота. Тај земљотрес сматра се најјачим у последњих 100 година у тој земљи и јачи је чак и од разорног земљотреса који је разорио Мексико Сити 1985. године.

Погледајте како се огромна зграда тресе за време земљотреса

 

Извор: Б92 / Србија јавља