Издвајамо Свет

ТРАМП ЗАГРМЕО СА ГОВОРНИЦЕ УН: Уништићемо Северну Кореју ако угрози САД!

Амерички председник Доналд Трамп данас је у свом првом обраћању са говорнице УН упутио оштре критике на рачун Северне Кореје због њеног нуклеарног програма, поручивши да ако Америка или њени савезници буду угрожени Вашингтон неће имати другог избора него да потпуно уништи Северну Кореју

– САД имају велику снагу и стрпљење, али ако буду приморане да бране себе или своје савезнике, нећемо имати избора него да потпуно уништимо Северну Кореју– рекао је он.

Он је такође за лидера лидера те земље Ким Џонг Уна рекао да је „ракеташ (Роцкет Ман) у самоубилачкој мисији“, преноси Ројтерс.

Ким Џонг Ун (фото:ЈуТјуб)

– Сада је време да све земље раде заједно да изолују Кимов режим све док он не престане са непријатељским понашањем– рекао је он.

„САД су спремне, вољне и могу, али надају се да то неће бити неопходно“, рекао је Трамп.

Блумберг примећује да обраћање Трампа из првог реда прати делегација Северне Кореје.

Он се осврнуо и на Иран који је назвао „отпадничком државом“ и „корумпираном диктатуром“ чији је главни извозни производ насиље.
– Искрено, нуклеарни споразум са Ираном је срамотан за САД. Верујете ми. Време је да нам се цео свет – придружи у тражењу од иранске валде да оконча своје тежње ка убијању и уништењу- рекао је Трамп.

Говорећи о Венецуели, председник САД је рекао да тамошња ситуација „неприхватљива“.

 

Извор: Тањуг