Издвајамо Православље

ЧУДО У РУМУНИЈИ: Проплакала икона СВЕТЕ ПЕТКЕ! Погледајте снимак и ПОДЕЛИТЕ даље! (ВИДЕО)

Трговиште, Румунија: У понедељак 19. јуна 2017. године у поподневним часовима верни православни народ који се затекао у цркви која се налази у историјским делу града Трговишта, приметио је сузе на икони Преподобне Мати Параскеве – Свете Петке.

Вест о мироточењу брзо се проширила међу верницима који су похитали на поклоњење овој чудотворној икони пред којом клече и стари и млади и здрави и болесни људи. Свештеник који руководи овом црквом изјавио је да је ово већ трећи пут како се на икони Свете Петке појављују сузе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је истакао да је ова икона плакала два пута до сада када је православна црква пролазила кроз велика искушења, а сада је поново почела да плаче позивајући нас на колективно покајање.

Случајно или не, два дана после овог чуда, пала је влада Румуније чиме је означен почетак кризе у овој земљи. Верници у колонама пристижу, плачући целивају икону молећи се за оздрављење и спасење.

Вест о најновијем чуду проширила се и ван Трговишта захваљујући друштвеним мрежама, па се очекује још масовнији долазак православних хришћана на поклоњење светитељки која је веома поштована не само у Румунији у којој се налазе њене мошти, већ и широм васељене.

Света Петко, моли Христа Бога за колективно покајање и спасење душа наших!

ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:

 

Аутор текста: Редакција „Волим Православље“