Издвајамо Спорт

ЂОРЂЕВИЋ НИКАД НЕ ТРАЖИ АЛИБИ: Нисам дошао без 7 играча, већ са 12 ХЕРОЈА, нису добили равноправну шансу да се боре!

Селектор Србије Александар Ђорђевић је после пораза у финалу Европског првенства честитао својим играчима на великом резултату, као и екипи Словеније на освојеној златној медаљи

Србија је под вођством Александра Ђорђевића освојила трећу медаљу на великим такмичењима. После сребра на Светском првенству и Олимпијским играма, уследило је одличје истог сјаја и на Евробаскету.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Увек је сребро и остаће запамћено као сребро. Морам да се захвалим целом стручном штабу и пре свега играчима. Од првог до последњег дана толико срца… Било је много ствари које нам нису ишле на руку, и због тога ми је криво. Честитам и на одгираном финалу, одиграли смо на завидном нивоу – рекао је селектор Ђорђевић за РТС и потом се осврнуо на утакмицу.

– Прво полувреме смо одиграли лошије, неки глупи фаулови који су Словенији омогућили плус 10. Имају лидера Драгића, који је обојио ово првенство. Мали Дончић који иде његовим стопама, Препелич је одиграо феноменално овај меч – истакао је селектор „орлова.

Он је још једном нагласио да су његови кошаркаши хероји.

– Јовић је херојски хтео да игра, примио је блокаду пред утакмицу. Док је то држало, играо је, чим је почео на храмље, више се није могло. И то ми је криво. Такође, и Лазић се повредио – емотивно је говорио Сале и потом прокоментарисао чињеницу да ниједног тренутка није тражио алиби и бројним отказима, кој ису у највећој мери уследили због повреда.

– Нисам дошао са седам-осам играча. Дошао сам са 12 најбољих које Србија има у овом тренутку. Сви смо жељни следеће прилике. Моји играчи су феноменална група момака. Изгарали су за злато. Каже Богдан освојићемо га једном. Свака част момцима, дали су све од себе, али нису добили равноправну шансу да се боре. Срећа нас није пратила. Екстремно сам поносан. Пуно ми срце. Већ размишљамо о квалификацијама шта ћемо и како – истакао је Ђорђевић.

Погледајте изјаву нашег селектора Александра Великог

https://youtu.be/_zP23SBI498

 

Извор: Информер / Србија јавља