Издвајамо Србија

ЈЕЛЕНУ УБИЛИ У КУПАТИЛУ ПОСЛЕ СВАЂЕ И ТУЧЕ СА ЗОРАНОМ! Нови детаљи из полицијске реконструкције убиства певачице!

Фото: Јутјуб

Инспектори на основу пронађених трагова сумњају да је Зоран Марјановић после свађе најпре ударио и онесвестио Јелену. Онда ју је са укућанима однео до купатила, где је убијена

Зоран Марјановић се 2. априла прошле године посвађао и потукао са супругом Јеленом у њиховој породичној кући у Борчи. Онесвестио ју је, а онда је уз помоћ других укућана пренео у купатило, где је несрећна жена зверски убијена са чак 34 ударца у главу! Након тога, Јеленино тело умотано је у ћебе или тепих и бачено у канал поред насипа у Борчи, где је нађено следећег дана, у зору 3. априла

Ово је највероватнији сценарио убиства Јелене Марјановић, тврде полицијски инспектори који скоро 18 месеци свакодневно раде на истрази случаја који је шокирао целу Србију. До оваквог закључка дошли су анализом свих трагова које су нашли.
Наш саговорник, један од полицајаца који годину и по дана трага за убицом, каже да су сви оперативци од самог старта били уверени да су супруг Зоран, али и други чланови породице Марјановић учествовали у монструозном злочину.

Како су инспектори утврдили током истраге, Зоран и Јелена су се 2. априла најпре жестоко посвађали у кући у Борчи. Повод за свађу је највероватније била њена одлука да се разведе и исели из куће… Зоран ју је у налету беса ударио у главу и онесвестио. Потом ју је, уз помоћ некога од укућана, однео у купатило. Међутим, Јелена је тамо у једном тренутку дошла себи, насрнула на Зорана и докачила га ноктима. У том хаосу, Зоран или неко од укућана је дохватио неки тупи предмет и њиме крвнички изударао Јелену по глави, све док је није убио – открива Информеров извор из истраге и додаје:

Адвокат: Зоран није крив, доказаћу

Адвокат Вељко Делибашић, један од петорице Марјановићевих бранилаца, посетио је Зорана јуче у притвору Централног затвора. Он тврди да је његов клијент присебан и „спреман за борбу у доказивању своје невиности“.

– Фрапантна је чињеница да је Зорану, између осталог, одређен притвор да не би утицао на своју покојну ташту Зорицу као сведока! То најбоље говори о озбиљности доказа. У овом тренутку одбрани није презентована ниједна озбиљна чињеница која би указивала на то да је Зоран извршио кривично дело. Видећемо да ли ће се у наставку појавити нешто ново, али за сада заиста не видим ништа опасно по њега – изјавио је Делибашић.

– За сад је тешко са сигурношћу утврдити да ли су смртоносне ударце задали Зоран, његов брат Милош, отац Владимир или мајка Зорица. Међутим, сасвим смо убеђени да су Јелену потом сви заједно умотали у неки тепих или ћебе, а онда су тело одвезли колима до оближњег насипа, где је сутрадан пронађена у каналу. Одмах после злочина, купатило су детаљно опрали и очистили ‘варикином’ како би прикрили све трагове…

Да Јелена није убијена поред насипа у Борчи на месту где је 3. априла 2016. пронађен њен леш убеђен је и вештак Ненад Шипка из Центра за форензичка истраживања (ЦФИ) у Новом Саду. Он је, на захтев породице жртве, са тимом специјалиста урадио делимичну реконструкцију злочина.

– Осим детаљне претраге места где је пронађен Јеленин леш, наша анализа заснована је и на изјавама чланова породица Марјановић и Крсмановић. Одговорно тврдимо да Јелена није убијена у каналу, већ да је ту донесена мртва у некој простирци, највероватније у тепиху – потврђује Шипка и објашњава:
– На њеном лицу није било много трагова крви, иако је највише удараца добила у главу, што директно упућује на то да је убијена на другој локацији. Такође, сматрамо да је убица имао најмање једног помагача и да је Јеленино тело било под водом више сати, што је и разлог зашто пси трагачи у ноћи између 2. и 3. априла 2016. нису могли да га нањуше. Поред тога, прсти су јој били третирани највероватније варикином, како би се уклонили биолошки трагови убице…

Шипка даље наводи да је од тренутка када је Јелена задобила смртоносне ударце до њеног преношења у канал прошло не више од 20 минута, због чега се намеће закључак да је место убиства у близини (породична кућа Марјановића је, иначе, у непосредној близини насипа, прим. аут.).

Овај стручњак, такође, тврди да је певачица ‘Гранда’ последњи пут жива виђена не у суботу 2. априла, како је тврдио Зоран, већ дан раније, и то око 17.30 часова!

– Споран је био позив који је она, наводно, 2. априла 2016. око 15.35 са свог телефона упутила покојној мајци Зорици. Разговарали смо са Зорицом и она нам је рекла да није потпуно сигурна да је тад чула ћеркин глас. Зато оправдано сумњамо да јој се неко други јавио и да је заправо у питању испланирани злочин који је неко хтео да прикрије…

Зоран Марјановић је ухапшен 15. септембра увече, дан по изласку из ријалитија „Задруга“, због сумње да је убио супругу, после непуних 18 месеци истраге. Приликом испитивања у Вишем тужилаштву у Београду негирао је да има икакве везе са злочином.
И пре тога је више пута саслушаван, а два пута је пао на детектору лажи.

 

Извор: Т. И / Информер.рс