Здравље Издвајамо

ФАРМАЦЕУТСКА ИНДУСТРИЈА ТО НИКАДА НЕЋЕ ПРИЗНАТИ: Ова биљка убија ћелије рака невероватном брзином!

Ако се биљка користи сама, узрокује 28-постотно смањење ћелија рака плућа, али у комбинацији са гвожђем, слатки пелин успео је да избрише рак готово у потпуности за 16 сати.

Лек за рак постоји, не само један него постоји цели низ биљних лекова који успешно лече рак. Ова биљка, слатки пелин, заправо је невероватно откриће у борби против ове смртоносне болести. Иако је истраживање ту, пред нама, чисто сумњамо да ће фармацеутска индустрија икада прихватити да једна биљка може оно што хиљаде њихових синтетичких лекова никада неће моћи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Дакле, према недавним истраживањима која су објављена у „Лифе Сциенце“, артемисинин – дериват биљке Сwеет wормwоод (Артемисиа Аннуа Л., дослован превод с енглеског – слатки пелин), а који је коришћен у кинеској медицини – може убити 98 посто ћелија рака плућа за мање од 16 сати.

Штавише, на нормалне и здраве ћелије плућа није готово уопште било утицаја у овом истраживању што је, за разлику од хемотерапије, револуционарно јер хемотерапија осим што убија лоше ћелије рака, она убија и здраво ткиво и тако озбиљно нарушава људски организам.

Артемисинин је у прошлости био коришћен као снажно антималаријско средство, али сада је доказано да је ефикасан и против рака. Када је субјектима у објављеној студији додано и гвожђе, које се често накупља у ткиву плућа, али нарочито у станицама зараженим раком, артемисинин је селективно нападао „лоше“ станице, док „добре“ станице није дирао.

„Све заједно, наши резултати доказују да артемисининово ометање Е2Ф1 транскриптивног фактора посредује у заустављању станичног круга станица рака плућа и представља критични транскрипцијски пут којим артемисинин контролише раст репродуктивних станица рака“, кажу у закључку истраживања лабораторија за рак Универзитета у Калифорнији.

Гвожђе се скупља у канцерогеним ћелијама са посебним рецепторима које им помажу у дељењу станица (званим „трансферрин“ рецептори). Нормалне ћелије вероватно имају ове рецепторе, али канцерогене их имају у већим количинама, и према томе, могу бити циљане комбинацијом гвожђа и артемисинина.

Досад је било пуно експеримената који доказују да артемисинин може ефикасно уклонити болест у присутности гвожђа. Тај екстракт је у Кини коришћен хиљадама година против маларије.

Паразит маларије не може живети у присутности артемисинина јер је пун гвожђа.

Досад је овај екстракт било тешко набавити по повољнијим ценама, али с повећаним интересом за ову биљку и цена би могла бити прихватљивија.

Француски произвођач лекова „Санофи“ обећао је производњу 50 до 60 тона артемисинина сваке године, надајући се да ће задовољити потражњу светског тржишта. До тада, потражите пелин који можете видети на фотографији и у свом окружењу.

НАПОМЕНА: Артемисинин помаже поуздано само у сузбијању канцера плућа. Нема поузданих информација да артемисинин има икаквог позитивног дејства код других врста канцера. У свету тренутно само две америчке компаније производе артемисинин. Ово треба имати у виду због избегавања разних непроверених производа у домаћим амбалажама који су се појавили у Србији и региону!
 

Извор: Курир.рс / нови.ба

БОНУС ВИДЕО