ДЕВЕТ ГОДИНА СНС: Kако је странка на челу са Вучићем постала НАЈВЕЋА СТРАНKА МОДЕРНЕ СРПСKЕ ИСТОРИЈЕ – СРБИЈА ЈАВЉА

ДЕВЕТ ГОДИНА СНС: Kако је странка на челу са Вучићем постала НАЈВЕЋА СТРАНKА МОДЕРНЕ СРПСKЕ ИСТОРИЈЕ

Српска напредна странка вечерас на Ташмајдану обележава девет година од оснивања. За то време странка је стекла више од 600.000 чланова и тај број непрестано расте

СНС, тренутно најјача странка у Србији, која је на власти већ 5 и по година, основана је 21. октобра 2008. године.

Странка је убрзо почела вртоглаво да расте и да добија велики број присталица, те не чуди чињеница да само након три и по године од оснивања, на председничким изборима на Ђурђевдан, 6. маја 2012. године Николић побеђује Бориса Тадића. СНС осваја 24 процента гласова и формира владу.

Од тада, па све до данас, странка није престала са оним што јој и само име каже, са напретком. Најновије истраживање је показало да се као водећа странка којој грађани дају највише поверења издвојила управо она, са подршком од 52,8 процената испитаника и на тако високом нивоу напредњаци већ дуго стоје.

Један од важнијих података који је обележио СНС је тај што су увели нови принцип: ко је високо у извршној власти не може да буде високо у странци. То се видело на 4. страначкој скупштини 28. маја 2016. када је трећи пут за председника странке изабран Александар Вучић, док је за заменика председника изабрана Јоргованка Табаковић, чија функција остаје замрзнута док је на челу Народне банке Србије, шест дотадашњих потпредседника је остало без функција а изабрана су четири нова Марија Обрадовић, Марко Ђурић, Миленко Јованов и Милош Вучевић.

Решеност да се обрачуна с организованим криминалом и корупцијом, хапшење, решавање отворених питања око Kосова учиниле су да лидер напредњака постане убедљиво најмоћнија политичка фигура у држави.

Председник Вучић је покренуо реформе за које би се мало ко усудио: како би спасао државу банкрота предузео је ригорозне мере и, не марећи да ли ће то утицати на рејтинг, решио да Србију изведе на прави пут. Управо то је први корак који је водио ка томе да стекне огромно поштовање јавности.

Грађани су прихватили штедњу, сложили се да је то најбољи начин ако желе боље сутра и показали да верују реформе.
Kао резултат свега тога, Вучић и СНС су низали убедљиве победе на изборима, а сада грађани убирају плодове, јер је председник најавио повећање плата и пензија, те се може закључити да економија Србије излази на прави пут.
Kренуло се у борбу за Kосово.

Договорено је формирање Заједница српских општина. Председник је позвао на унутрашњи дијалог о Kосову и Метохији, како, према његовим речима, „не би тај терет оставили потомцима и зато што је потребно, да сви заједно пронађемо одговор који ће бити трајан“.

Што се тиче спољне политике, Србија је коначно достигла завидан ниво. Наша земља је била домаћин многим председницима и званичницима.

Председник Русије Владимир Путин, Kине Си Ђин Пинг, Турске Реџеп Тајип Ердоган, Грчке Прокопиос Павлопулос, као и бројни премијери и министри дочекани су у нашој земљи.

Такође, Вучић је био гост у Турској, Русији, Белорусији, Kини, САД, Румунији…

Читај даље — 1 2

Loading...

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: