ИСТРАЖИВАЧИ ПОТВРДИЛИ: Моргенлонсова болест изазвана запрашивањем из авиона је ДОКАЗАНО ПРАВА БОЛЕСТ! – СРБИЈА ЈАВЉА

ИСТРАЖИВАЧИ ПОТВРДИЛИ: Моргенлонсова болест изазвана запрашивањем из авиона је ДОКАЗАНО ПРАВА БОЛЕСТ!

Истраживачи Центра за контролу и превенцију болести (ЦДЦ) су потврдили да је Моргенлонсова болест права болест.

Милиони људи широм света пате од Моргенлонсове болести – болести коју карактеришу чудна осећања промена на кожи, ране, свраб, пецкање, као и раст паучинастих влакана из коже. Већина људи из медицинске заједнице је одбацила пацијенте са овом болешћу, означавајући њихове симптоме као “делузиона паразитоза” или “делузиона инфестација.“

Први покушај је био промашај

Након неколико хиљада притужби Центру за контролу и превенцију болести (ЦДЦ) у јануару 2008. године, ЦДЦ је платио истраживаче више од 300.000 долара да спроведу трогодишњу студију о Моргенлонсовој болести. Истраживачи су погрешно закључили да “Није идентификовано ни једно уобичајено здравствено стање нити инфективни извор, и слично је свеопште признатом стању као што је делузиона инфестација,“ те је индиректно закључино да Моргенлонсова болест није болест већ је заправо психолошки поремећај. ЦДЦ се сложио и изјавио: “Ова свеобухватна студија о необјашњивој очигледној дермопатији није показала никакав инфективни узрок нити доказ да постоји веза са животном средином.“

Моргенлонсова болест је историјски везана за генетски модификоване организме (ГМО; специфичне бактерије познате као Агробактерије), Лајмску болест, имунолошку слабост и токсичност животне средине.

Према истраживањима Државног универзитета у Њујорку, “Агробактерије представљају универзални ген и машину за трансфер протеина“ а самим тим лабораторијске (генетски модификоване) креације сада имају могућност да измене људски ДНК. Стога, агробактерије омогућавају хоризонтални трансфер ДНК и вероватно би биле кривац у стварању Моргенлонсове болести, иако се чини да су и други фактори из животне средине укључени у то.

Ново независно истраживање потврдило сумње

Након студије ЦДЦ-а, у јануару 2012. године, ново независно истраживање је објављено у часопису Клиничких и експерименталних дерматолошких истраживања, које је открило да је Моргенлонсова болест заправо права болест. На основу обимних физичкх, микроскопских и флуоресцентних испитивања коже, косе, ткива, кврга, итд, од три пацијента са Моргенлонсовом болешћу, ови истраживачи су пријавили неколико интересантних налаза:

– Абнормално функционисање фоликуларних кератиноцита (генетске промене у ДНК које су уроковале неисправности у фоликули косе и коже).

– Влакна, која су под микроскопом (100x) имала јединствени цветни аранжман и плаву, црвену, белу, зелену боју, као и неке светло флуоросцентне.

Читај даље — 1 2

Loading...

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: