НАТО ЈЕ СВЕСНО ТРОВАО СРБИЈУ ТОКОМ БОМБАРДОВАЊА: Војници КФОР-а још 1999. упозорени – СРБИЈА ЈАВЉА

НАТО ЈЕ СВЕСНО ТРОВАО СРБИЈУ ТОКОМ БОМБАРДОВАЊА: Војници КФОР-а још 1999. упозорени

НАТО у приручнику издатом још новембра 1999. упозорио војнике који иду у мисију на Косово да не прилазе објектима погођеним осиромашеним уранијумом. Речено им да не конзумирају локалну храну и воду ЈЕР МОГУ ОБОЛЕТИ ОД КАРЦИНОМА

Војници КФОР-а који су после бомбардовања Србије 1999. одлазили у мисију на Косово добијали су посебне приручнике у којима су им даване инструкције како да се не озраче осиромашеним уранијумом и не добију рак, открива Информер!

ОВО ЈЕ НАЈВЕЋА ТАЈНА ЈЕЛЕНИНОГ УБИСТВА: Певачицу су убила ТРИ МУШКАРЦА?!

У приручник издатом још новембра 1999. године, чији је пун назив „КФОР, Интернационална бригада ‘Запад’ – Осиромашени уранијум, информације и инструкције“, војницима се саветује да не прилазе објектима на Косову погађеним пројектилима НАТО јер су контаминирани осиромашеним уранијумом, који изазива канцер и тешке деформитете. Такође, војницима се саветује да не конзумирају локалну воду ни храну, јер су и они затровани радиоактивним материјама. Према речима стручњака, овај приручник је необорив доказ да је НАТО свесно и плански тровао територију Србије осиромашеним уранијумом и да је знао да он има погубне последице по здравље. Злочин је још већи ако се зна да су челници Северноатлантске алијансе о томе обавестили само своје војнике, а не и цивилно становништво.

Војници КФОР-а су у приручнику упозорени да им опасност по здравље прети чак и ако се нађу пола километра далеко од објекта погођеног бомбом са осиромашеним уранијумом:

„Држите се даље од тенкова, возила и зграда погођених пројектилима или крстарећим ракетама са осиромашеним уранијумом. Носите заштитну маску уколико радите на удаљености до 500 метара од тенка, возила или зграде погођених пројектилима или ракетама са ОУ. Удисање нерастворљивих честица уранијумске прашине дугорочно је повезано са здравственим последицама укључујући канцер и деформације новорођенчади. Ове последице могу да постану видљиве тек неколико година касније“, пише дословце у приручнику.

Златна правила и мртвачка глава
Да би војнике додатно упозорили о опасностима са којима се суочавају на Косову, аутори овог приручника на његове корице ставили су велику мртвачку главу. Међу војницима, приручник дугог и рогобатног наслова звао се симболично – „златна правила“.

У даљем тексту отворено се признаје да су објекти српске војске на Косову жестоко контаминирани радиоактивним материјама.

„Возила и материјал српске војске могу да представљају опасност за војнике и цивиле који с њима дођу у блиски контакт. Искључиво стручна лица морају да испитају уништена или оштећена возила и материјале. Треба апсолутно избегавати близину возила за које постоји сумња да су погођена пројектилом са осиромашеним уранијумом. Уколико сте принуђени да им приђете ближе, морате носити заштитну маску и заштитне рукавице како бисте избегли да уранијумска прашина уђе у ваше тело.“

Читај даље — 1 2

Loading...

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: