Србија

Ово су ЗАХТЕВИ које је Хојт испоставио Србији: Кад је видео, Вучић одбрусио – НИКО НЕ МОЖЕ ДА НАС УСЛОВЉАВА

Не пристајемо на притиске

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Амерички специјалац за Балкан, функционер Стејт департмента Брајан Хојт Ји испоставио је јуче Србији списак конкретних захтева Србији.

Он је на састанку са председником Александром Вучићем рекао да Србија треба да призна лажну државу Косово, да уведе санкције Русији и своју спољну политику потпуно усклади са политиком ЕУ.

ШОКАНТНА ИЗЈАВА ВЕСЛИЈА КЛАРКА: Срби, сами сте криви за НАТО бомбардовање!

Хојт је тражио и да Запад кроз надзорне функције добије пуну контролу над тужилаштвима, али и медијима у Србији.

На списку су се нашла и два стара захтева: Да се ухапсе кривци за убиство америчких држављана, албанске браће Битићи 1999. године, као и да се утврди ко је 2008. наредио и политички подржао паљење амбасаде САД у Београду.

Вучић је, на свом вероватно најтежем састанку од ступања на дужност председника, америчком саговорнику поручио да је Србија суверена земља која не дозвољава никоме да се меша у њену унутрашњу политику и не пристаје ни на чије притиске.

– Хојт Ји је дословце тражио да Србија прихвати територијални интегритет лажне државе Косово и призна њену независност. Он је такође поручио Вучићу да Србија не може да уђе у ЕУ док истовремено једном ногом корача према Русији. Изнео је и низ примедби на рачун стања у правосуђу и медијима. Када му је Вучић предочио чврсте аргументе који демантују оптужбе српске опозиције о медијима и тужилаштву, Хојт Ји је повукао примедбе, али је наставио да инсистира на томе да Запад треба да контролише тужилаштва и медије у Србији – каже извор са састанка.

МОСКВА ОШТРО: Нека се Америка не меша у сарадњу Србије и Русије!

– Вучић му је рекао да Србију нико не може да условљава. Поручио му је да је Србија самостална држава која сама одлучује о својој унутрашњој и спољној политици – преноси извор.

 

Извор: Srbija Danas/Informer.rs