Регион

ПАНИКА У КОМШИЛУКУ ЗБОГ МИГОВА: Хрватска купује Ф-16 и „грипене“!

Министарство одбране Хрватске јуче је, само дан после почетка испоруке руских ‘мигова 29’ Србији, отворило понуде за набавку вишенаменских борбених авиона!

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је објављено, понуде су стигле из САД, Израела, Шведске и Грчке. Загреб планира да крајем новембра изабере 12 до 18 летелица које ће заменити њихове застареле „мигове 21“, а у оптицају су амерички Ф-16, које нуде и Израел и Грчка, као и шведски „грипен“.

ПОСЛЕДЊА ИСПОВЕСТ МИЛОШЕВИЋЕВОГ ГЕНЕРАЛА: Једини знао праву истину, ево зашто је остао ЛОЈАЛАН ДО КРАЈА

„Након отварања понуда, следи двомесечни процес евалуације и валидације од стране стручног тима“, наводи се у саопштењу хрватског министра одбране Дамира Крстичевића. Према његовим очекивањима, уговор о испоруци авиона требало би да буде потписан 2018, како би у лето 2020. године стигле прве летелице.

Стевица Деђански из Центра за развој међународне сарадње оцењује да у геополитици случајности готово не постоје.

Ово је разлог Ђоковићевог пада: Пепе Имаз открио зашто је Новак почео да губи после њихове сарадње!

– У понашању Хрватске према Србији готово да видимо правило и можемо да предвидимо сваки њихов корак. Загреб је показао лош став кад је у сарадњи са САД набавио офанзивне хеликоптере којима могу да нападну и Србију. Зато је држава и била принуђена да реагује и набави нешто што може да брани територију. Овом новом набавком смо показали да смо били у праву и да намере Хрвата нису биле искрене од почетка – подвлачи Деђански.

 

Извор: Informer.rs