Помолите се Светој мученици Јулијани! ЗАМИСЛИТЕ ЖЕЉУ! Испуниће вам једну жељу ако УРАДИТЕ ОВО! – СРБИЈА ЈАВЉА

Помолите се Светој мученици Јулијани! ЗАМИСЛИТЕ ЖЕЉУ! Испуниће вам једну жељу ако УРАДИТЕ ОВО!

Света мученица Јулијана је ранохришћанска светитељка која је живела у Никомидији крајем 3. века. Иако је живела у дому незнабожаца рано је чула проповед неког хришћанина и поверовала у Христа и Бога.

Неки римски сенатор Елевсије је био њен вереник. Да би га одвратила од себе, Јулијана му је рекла, да се неће удати за њега ако не буде постао епарх тога града. То му је предложила мислећи да никада неће стићи до те функције.

Међутим…

Елевсије се потрудио и постао епарх никомидијски. Јулијана му је тада открила, да је она хришћанка и да не може ступити са њим у брак, док он не прими њену веру говорећи: “Шта нам вреди бити телесно уједињени а духом раздељени?”

Елевсије се тада изнервирао и оптужио је њеном оцу. Отац ју је критиковао и тукао, па је онда предао епарху на мучење. У хришћанској традицији се спомиње да је Јулијету Исус Христос исцелио у тамници и она је изашла пред епарха потпуно здрава. Епарх ју је потом бацио у зажарену пећ, међутим ватра јој није наудила

Видевши то многи су поверовали у Исуса. У хришћанство је прешло пет стотина мушкараца и стотину тридесет жена. Све њих је епарх осудио на смрт и наредио да их посеку мачем. На исту судбину осуђена је и Јулијета. Глава јој је одсечена 304. године.

Читај даље — 1 2

Loading...

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: