Издвајамо Србија

ШЕШЕЉ ИМА ПРЕДЛОГ КАКО ДА СЕ ЕКСПРЕСНО РАСВЕТЛИ УБИСТВО: Зорану дати статус СВЕДОКА САРАДНИКА?!

Војислав Шешељ: Верујем да Зоран Марјановић није убио своју супругу Јелену, али сигурно зна све о томе. Зато предлажем да му се понуди статус сведока сарадника и да за мању казну открије све

Фото: Јутјуб

А могли су и све да их похапсе…
Већ сам предлагао да се сви Марјановићи похапсе и дан-ноћ испитују док неко не проговори, али тужилац то неће да примени
Војислав Шешељ

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Лидер радикала Војислав Шешељ предлаже да се Зорану Марјановићу понуди статус сведока сарадника како би за мању казну и друге повластице открио све што зна о зверском убиству своје супруге Јелене и тако коначно довео до хапшења монструозног злочинца.

Шешељ чврсто верује да Зоран није непосредни убица, али је исто тако убеђен да зна све о злочину који више од годину и по дана потреса целу Србију. Зато сматра да би договор са њим могао бити најбржи начин да се утврди пуна истина.

Наш саговорник каже да је „узнемирење јавности“ поводом овог случаја огромно и да би државни органи због тога морали да предузму све не би ли што пре расветлили све детаље убиства Јелене Марјановић.

– Већ сам предлагао да се сви чланови породице Марјановић похапсе, да се држе у притвору и испитују дан-ноћ све док неко од њих не пукне и не проговори. Али, тужилац ту ефикасну методу очигледно неће или не може да примени. Зато је сада најбоље да се Зорану понуди неки дил и да он сам исприча све о Јеленином убиству. Треба му заузврат понудити мању казну и повластице попут пребацивања у другу земљу и промене идентитета – објашњава лидер радикала напомињући да је такав договор могућ само ако Зоран није лично убио своју супругу.

– Према информацијама којима располажем, Зоран није непосредни убица, он није лично ликвидирао Јелену, али јесте учествовао у скривању доказа и заташкавању злочина. Већ сам рекао да он, судећи по свим научним методама, није ментални склоп убице. Мени су много сумњивији остали чланови породице Марјановић. По свему судећи, Зоран је после убиства, у ком није учествовао, само одвукао Јеленино тело до тог насипа у Борчи, где је бачена. Он, убеђен сам, све зна и може најбрже и најефикасније да помогне истрази – објашњава Шешељ.

Лидер радикала је, подсетимо, недавно изазвао потрес у српској јавности кад је предложио и да се Милораду Улемеку Легији и Звездану Јовановићу понуди статус сведока сарадника у замену да открију све о убиству премијера Зорана Ђинђића 2003. године и злочинима „земунског клана“.

– Кад су у питању случајеви који привлаче велику пажњу јавности, а такав случај је и убиство Јелене Марјановић, и ако постоји јавни интерес да се неке ствари разјасне до краја, најбоље је једном осумњиченом дати мању казну, можда чак и слободу, али да се приведу правди сви остали кривци у тим случајевима за које тужилаштво нема довољно доказа… – објашњава је Шешељ.

На другој страни, адвокат и бивши судија Крсто Бобот слаже се да би Зоран Марјановић, теоретски, могао да аплицира за статус сведока сарадника, али само под условом да није директни убица.

– Зоран би, у теорији, морао да напише детаљно признање, а онда би тужилац и судија одмерили да ли је то вредно погодбе. То признање, и евенутално указивање на друге починиоце кривичног дела, морало би, наравно, да буде поткрепљено физичким доказима. Без доказа то је пуко причање, рекла-казала – објашњава Бобот.

Информеров саговорник додаје да би Марјановић склапањем споразума могао да добије неке погодности.

– Не може се рећи прецизно које, јер то је цела лепеза погодности о којима може да се договара. Од умањења казне на половину, до одустанка од кривичног гоњења за извршено дело. Наравно, погодности би зависиле од тога шта је осумњичени својим признањем пружио и да ли то има упориште у доказима, што би довело до осуђујуће пресуде за остале учеснике у злочину. Ипак, по мом мишљењу, то да Зоран Марјановић постане сведок сарадник мало је вероватно, јер је, за сада, он једини осумњичени за убиство – каже Бобот.

Подсетимо, Јелена Марјановић је 3. априла 2016. пронађена мртва, смрскане главе, у каналу покрај насипа у Борчи. Обдукцијом је утврђено да је убијена дан раније, са чак 34 ударца у главу.

Зоран је 15. септембра, после 17 месеци истраге, ухапшен због сумње да је убио супругу и тренутно се налази у притвору.

 

Извор: Информер