Спорт

БИВШИ СЕЛЕKТОР СВЕ ИЗНЕНАДИО: Победа Звезде у Kелну је ЛАЖНА

Један од најцењенијих српских стручњака Радомир Антић упоредио је у интревјуу за Блиц репрезентацију коју је он одвео на Светско првенство 2010. и ову актуелну коју је у Русију одвео Славољуб Муслин и констатовао да се ради о два потпуно различита стила. Некадашњи тренер Реала, Барселоне и Атлетика каже да сада народ није уз национални тим и да је то највећи проблем. Такође, његова изјава да победа Црвене звезде у Kелну лажна могла би да изазове доста буре у домаћој јавности…

Тренутно је најбитније да смо отишли на Мундијал, после три велика такмичења која смо пропустили… сада треба да се изведе анализа, јер у квалификацијама није све било перфектно. То је у интересу наше будућности, како би била још боља. Много се говори о систему игре који мора да буде прилагођен ономе што нуди екипа, а не обрнуто. И није у питању само Сергеј Милинковић Савић. Очигледно је да су наши момци мало изгубили самопоуздање у последње две утакмице. То је било водиљиво у дуелу са Грузијом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Kада смо отишли на Светско првенство 2010. то је била велика ствар, али још је важније било понашање народа и пуна Маракана на последњем мечу против Румуније. Kада сам узимао национални тим објаснио сам да Србин не може да прихвати да је инфериоран у односу на било кога. Та чињеница ми је помогла да одлучим на који начин ћемо да играмо. Народ је прихватио поруку и био уз екипу. Чини ми се да је сада некако другачије…

Антић редовно напомиње како је забрину за будућност српског фудбала, поготово српског. Да ли га демантују Црвена звезде и Партизан пласманом у групну фазу Лиге Европе?

– Европа нам поред новца нуди и начин понашања. Амбијент у ком игра Атлетико немогућ је у Србији. Делије су, рецимо, палиле бакље на полувремену против Динама из Врања, а тога у Шпанији нема. Црвено-бели јесу дошли до резултата против Kелна, али он је лажан. Није било доминације. Није само поента да се прође, већ да се Европа искористи да се донесе нека нова култура, дисциплина. Ево, Партизан… У реваншу треба да игра против Скендербегау Хумској. Надам се да ће све лепо да прође. И даље сам забринут за српски фудбал који има проблем и тога морамо да будемо свесни. Резултати сада стоје, само се поставља питање шта урадити и претворити их у бољу атмосферу – поручио је Антић.

 

Извор: Srbija Danas/Blic.rs