Србија

ВЛАДИКА ИРИНЕЈ ПРОЗВАО МИНИСТАРКУ: Зорана, треба ти психолог!

Фото: Јутјуб

После изјаве Михајловићеве да жене треба пустити да рађају онда када оне то хоће, епископ Иринеј поручио министарки да јој треба духовник или пак стручно лице

Епископ бачки Иринеј, после изјаве потпредседнице Владе Зоране Михајловић да жене треба пустити да рађају онда кад оне то хоће, поручио је да јој треба психолог!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како се наводи у саопштењу СПЦ, „сваком иоле добронамерном човеку упознатом са чињеницом да сваке године у Србији умре 30.000 људи више него што се роди“ неспоран је апел патријарха Иринеја „да препоручимо нашим матерама да су дужне да рађају децу, по Божјем благослову и дару датом мајкама, да на тај начин останемо у историји“.

ТОДОРИЋ ПЛАЋАО ПЕТ СРПСКИХ МИНИСТАРА: Сумњиви Ђелић, Лабус, Влаховић и наравно Динкић

Епископ бачки сматра да Михајловићева не располаже критеријумима на основу којих би могла „мериторно“ да процењује садржај порука патријарха Иринеја и да се њена критика поглавара СПЦ „може тумачити и као њена отуђеност од те Цркве, Цркве њених предака“.

– Као убеђена приврженица европских, можда и евроатлантских вредности и стандарда, она је и велики поштовалац људских права, нарочито женских права, иако вероватно не зна да је тим правима извор у хришћанској етици, односно у хришћанском учењу о неприкосновеној вредности и достојанству сваке људске личности. Зна се, међутим, да основно људско право јесте право на живот. Зато питам госпођу министарку – да ли ембрион, нерођено дете, ново људско биће у утроби мајке, има право на живот – навео је епископ бачки, као и да је Михајловићева тврдњом „да треба пустити жене да рађају онда када оне то хоће“, поруку патријарха Иринеја ставила у контекст ратова и страдања:

– Тиме је госпођа Михајловић потпуно свесно подржала немачку књижевницу Херту Милер, која је само дан раније за ратове у бившој Југославији оптужила српски народ и СПЦ.

Он је навео да мотивација министарке да „изврће речи о деци и благослову радости рађања“ није политичка.
– То значи да она не очекује да ће тако себи и политичкој странци којој припада донети гласове на изборима. Пре ће бити да је њена мотивација личне природе, да је запретена негде у њеној подсвести и да јој треба помоћ духовника – сматра епископ бачки и додаје да би уместо „помоћи духовника добро дошла и помоћ неког трезвенијег политичара, а по потреби и психолога“.

КОД МЕНЕ СЕ НЕ УМИРЕ: Ово је српска докторка која је ИЗЛЕЧИЛА хиљаде људи ОД РАКА!

Скочио на СПЦ
ЧЕДА БРАНИО МИХАЈЛОВИЋЕВУ

Лидер ЛДП Чедомир Јовановић једини је политичар који је јуче осудио изјаву епископа бачког Иринеја:
– Изјава бачког епископа Иринеја, којом напада министарку Зорану Михајловић, скандалозна је и за мету има не само жене у Србији већ и идеју слободног друштва заснованог на грађанским вредностима.

 

Извор:Kurir.rs