Србија

Вучић: „Мислим да ми је ово последњи мандат“

„Они ме не би победили до 2040. сасвим сигурно“, поручио је у понедељак, председник Србије Александар Вучић одговарајући на питање о критикама које свакодневно доживљава од опозиције, у медијима, на друштвеним мрежама.

Додао је да мисли да му је ово последњи мандат, али, како је приметио, не због оних који га нападају

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

То је, како је рекао, његова одлука.

– Знам да ми је рок трајања ограничен, највероватније ће ми ово бити последњи мандат и неће ме срушити твитераши, они сами себе руше својом мржњом – рекао је Вучић гостујућ на Пинк телевизији.

Упитан не чини ли му се да је мржња, о којој често говори, иницирана и од стране власти, те да ли можда власт треба да допринесе спуштању тензија, Вучић је одговорио:

– Можемо свакако боље, чак и да попустимо и да ту врсту сваковрсног дијалога отворимо. Ника ствари ису црно беле, али мислим да је већим делом кривица на другој стани, мада има и наше- рекао је он.

Како каже, чињеница је, међутим, да је све најчешће уперено против њега, да су све критике и ружне речи њему намењене, а да свако ко се усуди да стање у његову одбрану мора да прође „топлог зеца“.

– Кад неко стане у моју одбрану крећу тобож хумористичке, а у ствари политичке и уперене су против мене. Ево, рецимо, Марко Ђурић, чим несто каже одмах крећу критике – хајде да се спрдамо с њим како је глуп, па удри по њему да му никад не падне на памет да стане у моју одбрану“, навео је Вучић и додао: „Свако ко је стао у моју одбрану морао да прође топлог зеца, свака приврженост мени тако се кажњава“.

Он, додао је, тиме није фасциниран ни уплашне, не секира се…

– Спреман сам сваки дан да одговорам, да се борим…и нисам рекао да ми је ово последњи мандат због њих, то је моја одлука, они ме не би победили до 2040. сасвим сигурно – поручио је.

 

Извор: Vestionline