Издвајамо Регион

ВУЈОШЕВИЋ ОДБРУСИО ДОДИКУ И ШОКИРАО СРБЕ: Стојим иза сваке речи, Србија је највећи кривац за грађански рат!

Душко Вујошевић (Фото: Јутјуб)

Селектор кошаркашке репрезентације Босне и Херцеговине Душко Вујошевић одговорио је председнику Републике Српске Милораду Додику, који га је „дисквалификовао за цео живот“.

Фото: Јутјуб

Додик је замерио Вујошевићу на тврдњи да Србији припада највећа кривица за рат на просторима СФР Југославије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Дао сам интервју недељнику ‘Време’. Стојим иза сваке речи, ако је тачно пренесена. Нисам историчар, али кроз живот пролазим отворених очију“, почео је причу Душко Вујошевић у емисији „Пресинг“ на телевизији Н1 и наставио:

„Не свиђа ми се што су у већем делу Европе, па и на овим просторима, ти десни национализми победили. Тај грађански рат, који је најгори од свих, није завршен чишћењем, већ је задржао предиспозиције за нове ратове. Треба направити вакцине против следећих ратова, а то не видим овде“.

Вујошевић је затим разложио своје мишљење везано за кривицу за, како га назива, грађански рат.

„За то што грађански рат није избегнут, а требало је, нешто већу одговорност има Србија, зато што је контролисала војску и има највише становника. По тој градацији одмах иза иде Хрватска“, рекао је Вујошевић и сликовито описао:

„Био сам на утакмицама у оно време кад Југ скандира: ‘Слобо’, а Север одговара: ‘Слободо“.

Искусни тренер сматра да Додик није ни прочитао тај интервју.

„Српски телеграф, који контролише власт, пише ‘какво ђубре од човека, прогласио Србе за кривце“, подсећа Вујошевић и каже:

„Мислим да он (прим.аут. Додик) тај интервју није ни прочитао, већ је читао спиновање наслова. Он је човек према коме сам имао одређене емоције, а и он према мени. Делује ми да му се није свиђало што сам дошао у Босну. Још када сам отишао из Партизана његов син је давао неке изјаве. Он покушава да ме дисквалификује због онога што мислим иако сам сигуран да није то прочитао, већ оно што пласирају медији“.

Вујошевић је причу око Додика закључио речима:

„Немам намеру да се свађам с њим, јер више не спада у ред људи који су ми драги и до чијег мишљења ми је стало. Желим му све најбоље и да до краја живота остане на власти“.

Душко Вујошевић је на крају поентирао:

„Није ми важно ко је Србин, Хрват, Албанац, Босанац… Мени је важно ко је какав човек“.

 

Извор: Курир / Курир.спорт

БОНУС ВИДЕО