Издвајамо Србија

ДАЧИЋ: Све бих учинио за Србију, свуда смо радо виђени, никога више не лажемо – ПЕВАО САМ И ПЕВАЋУ!

Београд — Шеф српске дипломатије Ивица Дачић навео је у ауторском тексту за “Ало” поводом 100 дана Владе да је певао бројним светским лидерима и да се тога не стиди.

Како каже, углед Србије је из дана у дан све јачи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Свуда смо радо виђени, никога више не лажемо… Знам ја да ће многи сада рећи: ‘Ћути, Ивице, и певај’, али поручио бих тим душебрижницима, да ћу за Србију све учинити. Да, певао сам, и певаћу. Певао сам Меркеловој, Сергеју Лаврову, Ештоновој, Рами, Ердогану и Путину, и Трампу ћу, ако треба, не стидим се тога. Дипломатија и дипломатске победе некад се остварују песмом, шармом, добром шалом, а не само ултиматумима, реципроцитетом и силом. Србија није у позицији да се буса у груди, видели смо шта нам је то бусање деценијама уназад донело”, навео је Дачић.

Приликом посете турског председника Реџепа Тајипа Ердогана, Дачић је на свечаној вечери одржаној у Ердоганову част певао на турском језику.

На једном снимку се може видети како Дачић у близни стола за којим су Ердоган и његова супруга Емина, као и српски председник Александар Вучић са својом супругом Тамаром, пева песму „Осман Ага“.

Такође, објављен је и снимак на којем се види како Дачић на свечаној вечери пева „своју“ Миљацку за коју му је београдски муфтија Мустафа Јусуфспахић дао бакшиш.

То није први пут да Дачић узима микрофон и пева, исто је учинио и крајем августа на скупу у „српском“ летовалишту у Паралији где је имао читав програм. Тада је отпевао десетак песама, а међу њима и једну грчку и једну руску.

Осим тога, Дачић је током свечане вечере приређене за госте на инаугурацији председника Александра Вучића у јуну ове године певао „О соле мио“ пред бившим министром спољних послова Италије и саветником председника Србије Франком Фратинијем.

 

Извор: Б92