Свет

ЗА ШТА СЕ ТО АМЕРИ СПРЕМАЈУ?! Пентагон пребацује 76 хеликоптера „Блек хоук“, „Апач“ и „Чинук“ у Летонију!

Пентагон намерава да у новембру почне са пребацивањем у Летонију 76 хеликоптера „Блек хоук“, „Апач“ и „Чинук“, показују документи америчке морнарице

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У документима се наводи да ће америчка војна техника бити морским путем испоручена из Тексаса у Ригу.

УРАГАН ОФЕЛИЈА ИДЕ КА ВЕЛИКОЈ БРИТАНИЈИ: Енглези у паници, након Америке сад њима прети потоп!

„Команда поморског превоза тражи информације о ценама и доступности теретних бродова… под америчком или страном заставом за превоз око 18,4 хиљаде квадратних метара војног терета (возила, генерални терет и хеликоптери)“, наводи се у захтеву који је објавила америчка морнарица.

ХРВАТИ ИСТЕРАЛИ СВОЈЕ: Београдска арена мења име у Штарк арена!

На списку технике коју морнарица намерава да пребаци у Летонију налази се 76 хеликоптера, међу којима су разне модификације вишенаменског хеликоптера „Сикорски блек хоук“, опремљеног усавршеним моторима са дигиталним управљачким системом и 12 возила модификованих за медицинске потребе. Осим тога, на списку је 24 хеликоптера „Апач“, као и 12 тешких војно-транспортних хеликоптера „Боеинг Чинук“.

Ladies and Gentlemen,It's officially that time in Task Force Falcon's rotation to #Europe in support of…

Posted by 10th Combat Aviation Brigade on Wednesday, October 11, 2017

У документу се наводи да су хеликоптери у служби десете бригаде америчког ваздухопловства. На Фејсбук страници ове групе 11. октобра су објављене фотографије припреме за пребацивање у Европу.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: rs.sputniknews.com