Издвајамо Србија

Могерини поручила Вучићу и Вулину да је генерал Лазаревић непожељан на Војној академији

ФАКТИ: Тако они то! Прво шиптарску Ал Каиду, која се звала УЧК, нахушкају против Србије. Онда Србији силом сваке врсте одузму право на самоодбрану и од шиптарских терориста и од NATO. Потом невиног генерала Владимира Лазаревића, поред осталих, у свом NATO-трибуналу прогласе за ратног злочинца. И, ево, настављају да га прогоне. А они настављају своју агресију и у Авганистану, и у Јемену, и у Сирији. Још тврде да Каталонци немају право које су они дали реалним ратним злочинцима Хашиму Тачију и Рамушу Харадинају и њиховима. Баш их брига што већ постоји шиптарска држава Албанија и што Каталонци, који су много значајнији европски народ, немају никакву државу…
КАНЦЕЛАРИЈА високе представнице Европске уније (ЕУ) за спољну политику и безбедност Федерике Могерини саопштила је поводом ангажовања генерала Владимира Лазаревића, који је у Хагу осуђен због ратних злочина на Косову, као предавача на београдској Војној академији, да би Србија требало да поштује европске стандарде, а да је то именовање супротно њима.

Фото: Јутјуб

„Очекујемо да политички лидери поштују жртве прошлих сукоба и да искрено промовишу помирење на западном Балкану, које је од суштинског значаја за стабилност, мирну будућност и просперитет. Политички лидери треба да предводе све напоре за превазилажење тешког наслеђа прошлости и да конструктивно иницирају међусобно поверење, дијалог и толеранцију, наводи се у одговору који је приштинском порталу gazetaexpress.com доставила портпаролка Европске комисије Маја Коцијанчич.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У одговору се додаје да Србија као земља кандидат за чланство у ЕУ не може да одступа од тих принципа, док се именовање особе која је осуђена за ратне злочине у Војној академији сматра противним европским стандардима.

Против именовања Лазаревића за предавача на Војној академији се изјаснио и председник Косова Хашим Тачи који је пре неколико дана изјавио да ће Лазаревић „са поносом предавати о модерним методама које је његов режим и он сам користио у прошлом веку у покушају етничког чишћења на Косову“.

 

Извор: Факти.орг