Занимљивости Издвајамо

НИКАД ЈЕФТИНИЈЕ! КУЋА СА ПЛАЦЕМ ЗА 3.500 ЕВРА: Ево где у Србији можете да се удомите за сићу…

Викендице у Србији никада нису биле јефтиније. Понуда је богата, па је то можда и разлог што се власници све чешће одлучују да спусте цену. Пристојних кућа са плацем има за већ 4.000 код Чоке, у Крчедину за 3.500, у Банатском двору за 5.000 евра…

Огласи су пуни понуда у којима могу да нађу шта им треба и они који су решили стамбени проблем, па би повремено да се склоне од градске буке и они који би трајно да се „одметну“ на село.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Викендице недалеко од Београда некада су представљале луксуз, али судећи по понудама, више није тако.

Београђани највише траже викендице на Авали, у Липовици и у Гроцкој и према неким проценама, тамо има 8.000 викендица.

Према калкулатору просечних трошкова квадратног метра, стоји да у Липовици у просеку, квадратни метар куће кошта 510 евра, код Липовачке шуме цена је нешто испод 500 евра. Просечна цена квадрата у Гроцкој стаје 430 евра, а у Ритопеку око 500 евра. На Космају квадрат у просеку кошта 350 евра, а слично је и на Авали.

У мање популарном Старчеву код Панчева кућа са плацем од пет ари стаје 5.500 евра.

Викендица на обали Дунава у Крчедину од 18 квадрата може се пазарити већ за 3.500 евра. Ако одемо нешто даље ка Зрењанину, видимо да је у Банатском двору на продају кућа од 145 квадрата за 5.000 евра.

По истој цени од 3.500 евра јужније, може да се купи већи објекат у бољем стању, па тако и викендица на два спрата код Алексинца од 105 квадрата са плацем од седам ари. Кућа је поред самог пута за Алексинац, укњижена, има терасу, воду и помоћне објекте.

Цене различите у зависности од локације и стања – Палић и даље држи цену
Најпопуларније викендице су оне на обронцима Фрушке горе, крај Дунава, Саве, Тисе, Велике Мораве, на Палићу…

Ипак, Палић и даље држи своју цену због интересовања туриста за Палићко језеро. Тако је најјефтинија викендица тамо 20.000 евра и то само зато што је у питању хитна продаја.

Једнако лепих викендица има у Чортановцима код Сремских Карловаца. Неколико кућа у околини се управо продаје за 9.000 евра.

Ко воли Дунав, а вољан је да уложи и у реновирање, у понуди има кућу од 50 квадрата у близини Голубачке тврђаве за 8.000 евра.

Ко може, препорука му је сада да купује јер је однос понуда/тражња такав да на добити могу да буду само потенцијални купци.

 

 

Извр: Курир.рс / Телеграф