Издвајамо Свет

НУКЛЕАРНИ РАТ МОЖЕ ДА ПОЧНЕ СВАКОГ ТРЕНУТКА! Амбасадор С. Кореје запретио: Територија САД У ДОМЕТУ НАШИХ РАКЕТА!

Фото: Јутјуб

Северна Кореја поручила је данас Уједињеним нацијама да никада неће преговарати о расходовању свог нуклеарног арсенала уколико Сједињене Америчке Државе не промене своју „непријатељску“ политику, упозоривши да „нуклеарни рат може да избије у сваком тренутку“

Заменик амбасадора Северне Кореје у УН Ким Ин Ријонг рекао је Одбору за разоружање при Генералној скупштини УН да је ситуација на Корејском полуострву „достигла веома критичну тачку и да нуклеарни рат може да избије у сваком тренутку“, преноси АФП.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Уколико се непријатељска политика и нуклеарна претња САД у потпуности не искорене, никада нећемо ставити наше нуклеарно оружје и балистичке ракете на преговарачки сто ни под каквим околностима- истакао је он.

Севернокорејски дипломата је навео и да је, после низа ракетних лансирања и шесте нуклеарне пробе, његова земља „прошла кроз последњу капију“ на путу ка статусу пуноправне нуклеарне силе, с могућностима да изведе нуклеарни напад.

– Целокупна копнена територија САД је у нашем домету и ако се САД усуде да нападну макар и центиметар наше свете територије, неће измаћи нашој оштрој казни у било ком делу света- рекао је Ким.

Он је напоменуо да Северна Кореја неће узети на нишан ниједну земљу која се не придружи војној кампањи на челу са САД.

– Све док не узме учешће у америчким војним акцијама против Северне Кореје, немамо намеру да употребимо нуклеарно оружје нити да претимо таквим оружјем ниједној другој земљи – нагласио је он.

САД и Јужна Кореја почеле су данас 10-дневне заједничке поморске вежбе, у новом показивању снаге против Пјонгјанга, а у њима учествују и један амерички носач авиона и два америчка разарача, напомиње француска агенција.

 

Извор: Тањуг