Регион Србија

СКАНДАЛОЗНИМ изјавама поново убијају српске жртве: Срби су УМИСЛИЛИ да је Орић зликовац?

Након што је као бомба одјекнула вест да је Насер Орић ослобођен оптужби за злочине над српским становништвом, страсти се не стишвају цео дан, а нису изостале ни реакције и изјаве званичника. Најновији скандал у вези са овом срамотном одлуком суда избио је када је бивши градоначелник Сребренице Ћамил Дураковић изнео своје виђење овог суђења оценивши да је Орић заправо жртва!

Еекстремним елементима у Бањалуци и Београду тешко је пала ослобађајућа пресуда за Насера Орића, јер су они сами себи изградили перцепцију о њему као „главном зликовцу“- навео је он.
– То је за њих изабрана траума, покушај да нађу баланс у односу на оно што су Караџић, Младић, Аркан, Беара, Толимир и други починили у име српског народа у источној Босни, па макар целу причу морали и измислити – изнео је он овај скандалозан закључак.

Према његовим речима, Насер Орић се одазвао и на позиве Међународног кривичног суда у Хагу, али и на позиве Суда БиХ у Сарајеву.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Погледајте само како сада наступају екстремни елементи у јавности. Александар Вулин, главни одговорни за Србе на Косову у време када је Србима на Косову било најгоре, одлучи да из Београда коментарише пресуду и подмеће да се Орићу судило за 3.500 Срба, иако се оптужница и предмет бавио убиством три заробљеника. Мислите ли да је Вулину до српских жртава? Није, већ му је стало да пошаље “најјачу“ – сматра Дураковић.

Говорећи о изјави Милорада Додика о „судијама муслиманима“, Дураковић је казао да су двојица од тројице чланова судског већа у предмету “Орић“ били Срби, да је главни тужилац био Србин и да је „потпуна подвала поновно причати о етничком елементу у доношењу пресуде“.

Извор: Srbija Danas