Издвајамо Србија

СНАЖНА ПОРУКА РУСКОГ ПРЕДСЕДНИКА! Путин рекао Колинди: КО НАПАДНЕ СРБИЈУ, РАТОВАЋЕ С РУСИЈОМ!

Владимир Путин поручио да Москва неће дозволити агресију на Србију и Републику Српску и да Београд и Бањалука могу да рачунају на максималну подршку Русије! Колинда Грабар Китаровић ове Путинове речи пренела шефовима у НАТО пакту

Свако ко планира да нападне Србију и Републику Српску мора да зна да би тако напао и Русију и ушао у рат са њом! Москва неће дозволити нову агресију на Србе и сви би требало да знају да Београд и Бањалука могу да рачунају на максималну политичку, али и конкретну војну подршку Руске Федерације!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Овако дословце гласи порука коју је руски председник Владимир Владимирович Путин на састанку у Сочију пренео хрватској председници Колинди Грабар Китаровић. Шефица хрватске државе имала је задатак да у име НАТО пакта, чија је Хрватска чланица, пренесе „забринутост“ западне војне алијансе због „убрзаног наоружавања Србије руским оружјем и опремом“.

Без милости
Путин је поручио да би у случају напада на Србе одговор Русије био моменталан и немилосрдан
Информеров извор

Путин је, како сазнајемо, више него одлучно одговорио да Москва чврсто стоји уз Србију, што је потврђено и на данашњој прослави ослобођења Београда, којој је присуствовао руски министар одбране Сергеј Шојгу.

Нема дилеме
Путинова јасна порука није изненадила челнике НАТО пакта, али их је, тврде упућени, шокирао „досад најтврђи став“ руског лидера у вези са сарадњом Русије и Србије.

ЈУРИЈ ХАЧАТУРОВ
ГЕНСЕК ОДКБ

Србија је један од најважнијих региона Евроазије. ОДКБ има добре намере и не меша се у унутрашње ствари држава, сем ако оне саме изразе такву жељу и ако немају довољно снаге да сами реше проблеме.

– Председник Путин је председници Хрватске ледено хладно, најозбиљније поручио да својим НАТО шефовима јасно каже да се не играју са Русијом. Рекао је да би у случају напада на Србе одговор био моменталан и немилосрдан. Западни званичници сад знају да нема више дилеме и да Путин принципијелно стоји уз Србе! Свесни су да ће се свако ко и помисли да угрози територију српских држава суочити с отвореним сукобом са Русијом. Колинда је ову поруку руског лидера најозбиљније схватила – преноси Информеров извор, утицајни западни дипломата који је инсистирао да му не објављујемо име.

Информерови саговорници, коментаришући ове наводе, кажу да нимало нису изненађени Путиновом отвореном подршком нашој држави. Бивши шеф дипломатије Владислав Јовановић истиче да Руси традиционално имају своје интересе на Балкану.

МИХАИЛ КОСТАРАКОС
ВОЈНИ КОМИТЕТ ЕУ

Европска унија је захвална Србији на кључној улози и доприносу регионалној стабилности. Брисел високо цени активно учешће припадника Војске Србије у мисијама ЕУ.

– Путинова порука је последица новог односа снага у свету, пре свега јачања Русије и српске политике независности и војне неутралности. Наша одлучност и принципијелност у томе довољни су Руској Федерацији да не дозволи некој трећој земљи да употреби било какву силу против Србије – подвлачи Јовановић.

Више нисмо лак плен

Аналитичар Мишел Зубеница сматра да је врло похвално то што је једна велика сила каква је Русија на нашој страни.

– Важно је то што Русија говори да ће стати у одбрану Србије и Републике Српске ако буду нападнуте. Ово значи да више нисмо лак плен на међународној сцени. Да су Руси били овако јаки и да су се заштитнички понашали пре две деценије, вероватно не би дошло до етничког чишћења Срба у злочиначкој војној акцији „Олуја“ и НАТО агресији 1999. године – закључује Зубеница.
Хрвати кукају: Руски медији не пишу о посетиМедији у Загребу, који су посету Колинде Грабар Китаровић Русији представили као изузетно велики догађај, наводе да руски медији не исказују исти ниво интересовања и усхићења због тог догађаја. Како наводе, већина водећих руских медија није ни известила о сусрету Колинде и председника Путина, или су то, пак, учинили успутно.

 

Извор: Д. Кљајић – М. Добромировић / Информер