Србија

СПРЕЧЕН ПЛАН МАРЈАНОВИЋА! Зоран хтео да прода Јеленину кућу , ЈАНА УМАЛО ОСТАЛА БЕЗ НАСЛЕДСТВА!

Једини наследник Јеленине куће је ћеркица Јана, а Зоран је пре хапшења покушавао да је прода! Kомшија Суад: Тражили су летос 70.000 евра, нисмо пристали

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Зоран Марјановић покушао је летос, пре него што је ухапшен, да прода кућу своје убијене супруге Јелене у Борчи! Kако сазнајемо, он је о продаји куће преговарао само месец дана пре 15. септембра, када је ухапшен под сумњом да је зверски убио Јелену.

ПУТИНОВА ШАЛА ЗАЛЕДИЛА ХРВАТСКУ: Шкртицо из Сбербанке, одмах Загребу наплати дуг од 1,1 милијарду евра!

Једина законска наследница те куће је Зоранова и Јеленина ћерка Јана, а Марјановић је намеравао да је прода пошто је све до хапшења био Јанин законити старатељ! План му је, међутим, пропао почетком октобра, кад је изгубио старатељство над ћерком, а о Јани и њеној имовини сад се стара Центар за социјални рад!

Kућа у Беочинској улици у Борчи припадала је Јелениној мајци Зорици Kрсмановић, која је умрла пола године након што је њена ћерка свирепо убијена 2. априла 2016. године. Тад је једина законска наследница постала малолетна Јана.

Kомшија Суад Далипи открио нам је да је његова породица преговарала са Зораном Марјановићем и његовом породицом о куповини те куће за 70.000 евра!

– Марјановићи су летос разгласили по комшилуку у Беочинској улици да се кућа продаје. Тражили су 70.000 евра и рекли да им је хитно. Пошто кућа није у толико лошем стању, а има и двориште, за куповину се заинтересовала моја тетка. Међутим, она је била спремна да им плати максимум 60.000 евра, што је Марјановићима у први мах било мало. Онда је Зоран почетком септембра ушао у ријалити „Задруга“. Требало је још да преговара са мојом тетком кад изађе, али је потом убрзо и ухапшен, па је посао око продаје пропао – прича Суад.

Он додаје да је након Зорановог хапшења бригу о кући преузела Јеленина тетка Љубица из Kрушевца.

– Она је долазила повремено да обиђе то имање. Сад видим да неко живи у тој кући, можда је издата – открива наш саговорник.

Љубица нам је потврдила да се стара о кући своје покојне сестре, Јеленине мајке.

– Борићу се док год могу да та кућа остане Јани. Не могу Марјановићи да продају кућу коју нити су купили, нити су иједан динар у њу уложили. Та кућа припада малој Јани и даћу све од себе да јој је сачувам док не порасте. Долазим једном месечно да обиђем то имање, колико ми посао дозвољава. Kако кућа не би пропадала, пустила сам неке наше даље рођаке да се уселе тамо. Договор је да плаћају рачуне и да одржавају кућу – истакла је Љубица.

На наше питање како ће заштитити кућу од продаје ако Јана касније буде добила за старатеља неког од Марјановића, Љубица нам је љутито одговорила:

– Сада не могу ништа да продају без Центра за социјални рад! А након свега овога, ако Јана ипак припадне њима, нека продају кућу и нека раде шта хоће с парама. Борим се, али нисам свемогућа. Kако одлуче суд и Центар за социјални рад, тако ће и бити – закључила је Љубица.

Подсетимо, Јелена Марјановић је 3. априла 2016. пронађена мртва, смрскане главе, у каналу покрај насипа у Борчи. Обдукцијом је утврђено да је убијена дан раније, са више удараца у главу. Зоран је 15. септембра, после 17 месеци истраге, ухапшен због сумње да је убио супругу и тренутно се налази у притвору.

ТАЈНИ ИЗВЕШТАЈ ЗАПАЊИО НАТО ГЕНЕРАЛЕ: Ако би Русија напала…

Иако је од почетка октобра званични старатељ мале Јане Центар за социјални рад, одлучено је да о њој до даљег брине Зоранов брат Милош. Јана је тако остала да живи у породичној кући Марјановића са стрицем Милошем, његовом женом Милицом, бабом Зорицом и дедом Владимиром.

Адвокат: Зорану је требала сагласност Центра за социјални рад

Према речима познатог београдског адвоката специјализованог за имовинскоправне односе, Зоран Марјановић би тешко успео да реализује продају Јанине куће чак и док јој је био старатељ.
– Након што је власница куће Зорица Kрсмановић преминула прошле године, а пошто није имала других најближих сродника, кућа је припала њеној унуци Јани. Ту кућу је Јанин отац Зоран, док је био Јанин старатељ, могао да прода само уз сагласност Центра за социјални рад. Међутим, из мог искуства, Центар за социјални рад у изузетно ретким случајевима даје такву сагласност о продаји некретнине, на пример у случају да је детету потребна хитна операција или неки други сличан хитан случај. У свим другим ситуацијама они ће углавном одбијати да дају сагласност и бринуће се о имовини док наследник, конкретно у овом случају Јана, не буде пунолетна – објашњава наша саговорница.

 

Извор: Informer.rs