Србија

СУТРА ће се видети колико је ОЈАЧАЛА ВОЈСКА СРБИЈЕ: 30 авиона и хеликоптера, 130 возила, 2.200 војника

На манифестацији у част слободе, како је нагласио, посетиоци ће видети више од 2.200 припадника Војске Србије, више од 130 разлицитих возила, 30 авиона и хеликоптера, више од 40 пројеката у наиоружању и опреми на којима ради одбрамбена индустрија Србије, модуларну пушку са два калибра, нове војнике опремљене по концепту „1.500“

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Министар одбране Александар Вулин изјавио је данас да је све спремно за приказ вежбе „Слобода 2017“ која се одржава на Батајничком аеродрому поводом ослобођења Београда у Другом светском рату. Он је рекао да ће гости сутра имати прилику да виде „модерну, снажну, патриотску, професионалну војску“, која је у стању да своју земљу заштити.

КОЛИНДА ПАЛА НА ПУТИНА! Председница Хрватске није скидала осмех с лица током састанка у Сочију!

На манифестацији у част слободе, како је нагласио, посетиоци ће видети више од 2.200 припадника Војске Србије, више од 130 разлицитих возила, 30 авиона и хеликоптера, више од 40 пројеката у наиоружању и опреми на којима ради одбрамбена индустрија Србије, модуларну пушку са два калибра, нове војнике опремљене по концепту „1.500“.

– Све је спремно, очекујемо госте из читавог света. Бићемо у прилици да покажемо шта је политика војне неутралности на делу – рекао је министар одбране и додао да ће гости бити највиши војни званичници Русије, ЕУ…

Посетиоци ће моћи да виде и мигови који стигли из Русије, они ће бити приказани на писти.

– Да бисте били војно неутрални морате да будете војно моћни,. Ако нисте у могућности да чувате своју земљу, своје небо, онда вашу војну неутралност нико не схвата озбиљно – нагласио је он.

Све што буде приказано сутра у Батајници, појашњава министар Вулин, је домаћа производња и домаћа памет, рад наших завода и института.

– У одбрамбену индустрију се први пут улаже. У овој години у Војнотехнички институт уложено је као у три претходне године – нагласио је он.

Уз авијацију Војске Србије, у летачком делу приказа учествоваће и руске акро-група „Стрижи“.

СВАКА АКАДЕМИЈА БИ ПОЖЕЛЕЛА ИСКУСТВО РАТНИХ ГЕНЕРАЛА

Владимир Лазаревић, Божидар Делић, Љубиша Диковић, али и многи други биће предавачи по позиву у Војној академији, изјавио је јутрос министар одбране Александар Вулин, констатујући да би свака војна академија у свету пожелела да им генерали који су учествовали у рату пренесу своје искуство.

– Зар мислите да постоји универзитет у свету на коме се, ако постоји прилика, не даје могућност генералима и истакнутим старешинама који су учествовали у ратовима да пренесу своја искуства – рекао је Вулин за РТС.

Он је упитао ко ће да пренесе искуства ако не војне старешине које су учествовале у рату.

– Треба ли они који никада нису видели рат да предају командовање у рату, да они објашњавају како је ратовати – пита се Вулин.

Упитан да прокоментарише захтев за његову смену појединих парламентарних странака, Вулин одговара да није ни први ни последњи пут да траже смену када се неко бори за „српску војску, за патриоте, за оне који су били најбољи“.

– Нису то само ова три генерала, ми имамо још људи који су изузетни, које би свака војна академија пожелела. Свако министарство одбране би пожелело да добију њигово искуство – нагласио је Вулин.

ЧЕДА ПРИЗНАО ДА ИМА ЈАХТУ, ПА ПОРЕКАО: Ево шта је рекао у скандалу у Хрватској!

Министарство одбране, како је најавио, направиће листу а ко ће бити предавач по позиву одлучиваће Војна академија. Појашњава да ће они бити предавачи по позиву и да „не улазе у састав Војне академије“.

– То јесте исправљање неправде. Није логично да ови људи не могу да прођу поред Војне академије а неки су чак и предавали – закључио је Вулин.

 

Извор: Telegraf.rs / Tanjug