Русија Свет

ТРАМП ПРВИ ПУТ ЗАКУКАО: „Русија узвраћа јаче него икад пре, учините нешто!“

Амерички председник Доналд Трамп је, поводом истраге о наводним везама његових сарадника са Русијом, на Твитеру изнео нове критике на рачун Хилари Клинтон.

Он је навео да, у вези са тиме, „чињенице избијају“.

„Учините нешто“, написао је он у свом твиту, преноси АП.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је то учинио након извештаја телевизије ЦНН да је савезна велика порота у Вашингтону одобрила прве оптужнице у кривичној истрази о руском наводном мешању у америчке изборе, а коју предводи специјални истеажитељ Роберт Мјулер.

Амерички медији су најавили да ће Мјулерова канцеларија данас објавити детаље оптужнице која је произашла из те истраге.

Иако сам Мјулер није ништа јавно рекао о томе, медији наводе да је велика порота у Вашингтону, која сарађује са истражитељем, одобрила прве оптужнице из његове истраге о могућем дослуху између чланова Трампове кампање и Москве.

У твитовима Трамп је навео да је кампања Клинтонове помогла финансирање политичког истраживања о Трампу, што је покренуло тврдње о његовим везама са Русијом.

„Они траже телефонски дослух Трамп/Русија, који не постоји. Демократе користе овај ужасан и лош по нашу земљу лов на вештице за злу политику, међутим Русија сада узвраћа као никада пре. Има превише кривих међу демократама и сада чињенице избијају. Учините нешто“, написао је Трамп.

Извор: Tanjug