Издвајамо Спорт

ФСС УРАДИО ОНО ШТО НИКО У ЕВРОПИ НИЈЕ: Муслин нас одвео на Мундијал, савез раскинуо уговор и поставио Крстајића!

Фото: Јутјуб

Фудбалски савез Србије је данас раскинуо уговор са селектором Славољубом Муслином, чиме је дефинитивно стављена тачка на све дилеме око тога да ли ће „орлови“ остати без селектора после успешних квалификација за Мундијал

Како сазнаје Информер, одлуком ФСС, досадашњи помоћник селектора Младен Крстајић водиће репрезентацију на предстојећу азијску турнеју у новембру, на којој ће Србија играти пријатељске утакмице са Кином и Јужном Корејом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На челу са Славољубом Муслином фудбалска репрезентација Србије изборила је пласман на неко велико такмичење после осам година. Али, бившем тренеру Црвене звезде се замерила лоша и неубедљива игра у финишу квалификација, као и непозивање одређених, пре свега, младих играча (Сергеј Милинковић-Савић, Андрија Живковић…), две стране нису успеле да се договоре, па је на крају стављена тачка на ову причу.

ФСС наводи да је дошло до споразумног раскида сарадње са селектором. У Спортском центру ФСС у Старој Пазови одржана је седница Одбора за хитна питања којом је председавао Славиша Кокеза, председник ФСС.

– Одбор за хитна питања ФСС донео је одлуку о споразумном раскиду уговора са Славољубом Муслином. Фудбалски савез Србије захваљује се бившем селектору „А“ репрезентације на доброј сарадњи и оствареном резултату. Младен Крстајић, бивши истакнути репрезентативац који је забележио 59 наступа за најбољи национални тим, у минулом циклусу квалификација члан стручног штаба, одређен је за в.д. селектора „А“ репрезентације. Он ће да предводи репрезентацију у наредна два пријатељска меча, против Кине и Јужне Кореје – наводи се у саопштењу ФСС.

Муслин је у квалификацијама предводио Србију на 10 утакмица и остварио шест победа, три ремија и један пораз са гол разликом 20:10. Муслин је на десет такмичарских утакмица освојио 70 одсто бодова, па има бољи учинак чак и од Радомира Антића, који је имао проценат успешности 64 одсто у борби за бодове, али ни то му није било довољно да води „орлове“ у Русију.

 

Извор: Ј.С. / Информер.рс