Србија

ЈЕЗИВО ИСТИНА О БОМБАРДОВАЊУ КОЈА СЕ 17 ГОДИНА ЧУВА ОД СРБА: НАТО на Србију бацио чак 15 тона нуклеарног отпада!

НАТО је искористио бомбардовање Србије да се ослободи силног радиоактивног и канцерогеног отпада из својих електрана. Те отрове су бацили на нас, трајно нам контаминирали воду, ваздух и земљу и утицали на праву епидемију канцера, кажу стручњаци

НАТО пакт је током бомбардовања Србије 1999. године на нашу земљу бацио чак 15 тона радиоактивног отпада из својих нуклеарних електрана, кажу за Информер доктори Даница Грујичић и Слободан Чикарић и генерал Слободан Петковић!

Према њиховим речима, НАТО је искористио агресију на нашу земљу да се ослободи смртоносних материја које није знао где да складишти, па их је ставио у бомбе и посејао их по Србији. Ти отрови су нам трајно контаминирали ваздух, воду и земљу и утицали на праву епидемију карцинома.

Наш чувени неурохирург, проф. др Даница Грујичић каже да постоје докази да је НАТО нуклеарни отпад из електрана разбацао свуда по Србији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– НАТО је на Србију бацио око 15 тона нуклеарног отпада или око 30.000 такозваних пенетратора. То су убојити делови муниције са радиоактивним пуњењем који се стављају у бомбе. То је доказао и Институт у Винчи, који је само око Врања пронашао око 400 пенетратора из пројектила и сви су били направљени од нуклеарног отпада. Проблем је што се већина тих делова муниције после експлозије бомбе зарила у земљу и тамо остала трајно. На тај начин су нам годинама контаминирали не само земљу већ и подземне воде, а касније и ваздух – каже Даница Грујичић.

– Ове радиоактивне материје су директно утицале на пораст карцинома у Србији, нарочито на југу наше земље. Наиме, када се те материје забију под тло, кородирају, а затим се шире путем земље и воде, док преко прашине доспевају у ваздух. Људи то удишу, а радиоактивне честице се лепе за плућа, а затим путем крвотока долазе до осталих органа и изазивају рак – додаје докторка Грујичић, и напомиње да је посебно тешка ситуација међу косовским Албанцима, које је НАТО, те 1999. године, наводно, штитио.
Проф. др Слободан Чикарић каже да је радиоактивни отпад из бомби НАТО пакта директно утицао на знатан пораст леукемије и лимфома у Србији.

– Радиоактивно зрачење, када делује на тело, највише удара на најосетљивија ткива, а то су коштана срж и лимфни чворови. На тај начин настају леукемија и лимфоми. Ако вам кажем да је оболевање од та два малигнитета од 1999. до данас у Србији скочило за 110 одсто, а смртност од њих за чак 160 одсто, зар вам је потребан бољи доказ о томе да је НАТО на Србију бацио тоне радиоактивних и канцерогених материја – напомиње Чикарић.

Намерно тровање

Генерал Слободан Петковић, који се већ 17 година бави проучавањем последица бомбардовања 1999. на здравље у Србији, каже да нема никакве сумње да је НАТО плански бацио радиоактивни отпад на територију Србије.

НАТО је све своје циљеве током бомбардовања Србије могао да остварује конвенционалним средствима, али се свесно одлучио да користи осиромашени уранијум и радиоактивни отпад. О томе постоје и докази, који су касније избацивани из извештаја Светске здравствене организације – открива Петковић.
Извор: Informer.rs