Свет

Ћутао 16 година! Путин открио ЈЕЗИВУ ТАЈНУ Северне Кореје: Сада имамо то што имамо

Председник Русије оценио да је неопходно тражити „уравнотежено решење“ за ситуацију

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник Русије Владимир Путин рекао је да му је почетком 2000-их година покојни лидер Северне Кореје Ким Џонг Ил лично рекао за постојање нуклеарне бомбе у тој земљи.

– Године 2001, када сам био на путу до Јапана, стао сам у Северној Кореји, где сам се састао са оцем тренутног лидера те земље. Тада ми је рекао да имају нуклеарну бомбу. Штавише, Сеул је у то време био у домету њихових стандардних артиљеријских система. Када је то било? Било је 2001. Сада је 2017. година, земља је све време живела под санкцијама и уместо нуклеарне бомбе сада имају хидрогенску – рекао је јуче Путин.

НАТО СЕЈАО ОТРОВЕ ПО СРБИЈИ! Ево којих пет градова су најзагађенији…

Путин је нагласио да санкције Запада према Северној Кореји ни на који начин нису промениле ситуацију. Такође се подсетио и договора са Северном Корејом, који је умало постигнут, да ће обуставити развој нуклеарног расположења.

– Међутим, буквално недељу дана касније одлучено је да се блокирају рачуни банака Северне Кореје, зато што је неко осетио да обавезе које је преузела Северна Кореја нису биле довољне и да су могли и да је требало да учине више. Али такав је био договор. Због чега су их провоцирали? Одмах су се повукли из свих договора и наставили са развојем нуклеарног програма. Сада имамо то што имамо – рекао је Путин.

Руски председник такође сумња у ефективност глобалног удара који би требало да разоружа Северну Кореју, за који каже да је свакако могућ, али исход је под знаком питања.

– Ратоборна реторика је опасна. Будмо директни. Да ли је глобални ударац могућ? Свакако. Да ли ће погодити мету? То није познато, јер нико са сигурношћу не зна шта имају и где. Нико није 100 одсто сигуран, то је затворена земља. Ето вам одговора. Треба ли нам онда таква реторика? Сумњам – рекао је Путин описавши глобални удар против Северне Кореје.

ОПЕРАЦИЈА МИГОВИ! Иза кулиса испоруке моћних авиона – НАТО ДОЗВОЛИО ПРЕЛЕТ ТЕК КАД СУ РУСИ ЗАПРЕТИЛИ!

Према Путиновим речима, потребно је и могуће тражити уравнотежено решење за ситуацију са Северном Корејом кроз дијалог, док су све друге опције „опасни ћорсокаци“, преноси ТАС С.

 

Извор: Tanjug