Србија

ОВО ЈЕ ЛЕГИЈИН БРАТ: Завршио музичку школу, ради на пијаци

Фото: Јутјуб

Станислав Саша Улемек, млађи брат Легије данас је дошао на сахрану њихове мајке Наталије, која је преминула у 82. години.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Легија је од суда тражио захтев да га пусте како би присуствао сахрани, али га је Виши суд то одбио, а биће му накнадно омогућен одлазак на гроб.

Иако се о Легији писало доста, врло мало се зна о његовом млађем брату Саши.

Он ради у Управи пијаце као референт, а завршио је музичку школу и говори три језика – немачки, мађарски и енглески. Иначе и Легија је завршио музичку школу, што су наследили од мајке која је некада свирала клавир.

Њихова мајка Наталија је рођена у Београду, а одрасла је на Душановцу. За Милана Улемека се удала у тридесетој години и до пензије је радила у Поштанској штедионици.

Отац Милан је преминуо 40 дана пре Легијине предаје, био је тешко болестан и налазио се у Аранђеловцу. Боловао је од тумора на мозгу. Имао је 78 година, био је шлогиран и зато му је била неопходна нега.

Легија је осуђен на максималну казну од 40 година, за убиство премијера Зорана Ђинђића, али и због убиства на Ибарској, отмицу и убиство Ивана Стамболића, као и бројне злочине „земунског клана“.

Иза решетака је од 2. маја 2004, када се предао после више од годину дана скривања.

Извор: Курир