ЗОРАН У ЗАТВОРУ ЋУТИ КАО ЗАЛИВЕН! Јелену ниједном није споменуо, а у притворској капели јој НИ СВЕЋУ НИЈЕ ЗАПАЛИО! – СРБИЈА ЈАВЉА

ЗОРАН У ЗАТВОРУ ЋУТИ КАО ЗАЛИВЕН! Јелену ниједном није споменуо, а у притворској капели јој НИ СВЕЋУ НИЈЕ ЗАПАЛИО!

Зоран Марјановић, коме је у петак по други пут продужен притвор због сумње да је 2. априла 2016. године на насипу Црвенка у Борчи убио супругу Јелену Марјановић, у ћелији уопште не помиње покојну супругу, нити пали свеће за покој њене душе

 

Према речима извора, Марјановић са својим цимерима разговара о разним темама, али до сада ниједном није чак ни начео причу о Јелени.

– То је врло чудно, јер је он пре хапшења, које се десило 15. септембра, константно причао о Јеци. У медијима је истицао да живи за дан када ће убица бити пронађен. Новински ступци били су пуни његових изјава о убијеној жени, а често је гостовао и у ТВ емисијама, у којима је причао о њиховом односу и кобном дану – каже саговорник за Ало и додаје да Зоран за ова два месеца, колико је у Централном затвору, није споменуо супругу ни у позитивном, ни у негативном контексту.

– Такође, чудно је и то што је Зоран увек истицао да је верник и да редовно посећује цркву и Јеленин гроб, те да стално пали свеће за њу и моли се. Међутим, иако у затвору има могућност да суботом присуствује литургији у затворској капели и да упали свећу, он то до сада није учинио. Сви се питају да ли је он у међувремену изгубио веру у бога или се иза тога крије нешто друго – каже наш саговорник.

Професор др Радомир Чолаковић, психолог, објашњава да то што Зоран не спомиње више Јелену може да буде у складу са познатим феноменом у психологији, али може бити и један вид тактике.

– Постоји феномен да особе које се налазе у ситуацији у каквој је Зоран на неки начин потискују ствари из реалног живота тако да себе доведу у ситуацију да се понашају као да их то не дотиче. То није необично понашање, познато је као модел потискивања – особа је хладна и понаша се по приципу „нисам ја“, тако да временом почиње да верује да је то заиста тако. Ако је он то за шта је оптужен заиста и урадио, онда је могуће и да потискивањем покушава да се брани – каже Чолаковић и додаје:

Читај даље — 1 2

Loading...

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: