МОСКВА ПОРУЧИЛА НАТО, УЗАЛУД ВАМ ТРУД: Срби никад неће издати Русију, нити ући у савез оним који су их више пута издали! – СРБИЈА ЈАВЉА

МОСКВА ПОРУЧИЛА НАТО, УЗАЛУД ВАМ ТРУД: Срби никад неће издати Русију, нити ући у савез оним који су их више пута издали!

Сједињене Државе и Србија ће одржати заједничке војне вежбе. Војни стручњак из Москве Владимир Богатирјев је изразио мишљење да Американци активно покушавају да ослабе сарадњу Београда и Москве и да Србију на сваки начин увуку у НАТО, али и да Срби неће продати Русију

У вежбама ће учествовати два транспортна авиона Ц-130Ј, као и 100 америчких падобранаца.

Генерал САД Тод Волтерс је рекао да је наставак напетости на Балкану и повећана пажња Русије према Србији „изазов“, али да САД и НАТО намеравају то да „реше“.

По питању војне сарадње са другим земљама, Србија се званично придржава политике неутралности. Власти у земљи су више пута саопштиле да не намеравају да се придруже Северноатлантском савезу.

Међутим, у 2016. години Србија је ратификовала Индивидуални партнерски акциони план, добивши на тај начин статус као један од главних партнера НАТО-а, изван савеза. Истовремено, Србија гради војну сарадњу са Русијом, укључујући и учешће у заједничким војним вежбама, што изазива отворено незадовољство у Сједињеним Државама, преносе РИА Новости.

Генерал-мајор у резерви, председник управног одбора Националне асоцијације удружења резервних официра Оружаних снага Руске Федерације, Владимир Богатирјев саопштио је да Сједињене Државе најактивније гурају Србију у савез са НАТО.

Читај даље — 1 2

Loading...

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: